onsdag den 29. december 2010

Brug juleferien på at drikke bobler


I morgen torsdag den 30. december er der mulighed for at smage den skønne franske mousserende vin Clairette de Die i Davids Engle. Vi holder butikken åben 11-14 og ønsker hinanden et godt Nytår.
En af legenderne om tilblivelsen af denne vin, som vist er verdens ældste kendte mousserende vin, fortæller, at en vinbonde på vej ned af bjergskråningen med sine vinkrukker, under sin passage tværs over floden taber disse og ser sig nødsaget til at efterlade krukkerne i det iskolde vand til vinteren er overstået. Da foråret vender tilbage, henter han sine krukker og åbner en af disse i forventning om, at vinen er gået tabt. I stedet strømmer der ham en forfinet, sød og perlende aroma i møde fra den vin i krukken, som i dag kendes under navnet ”Clairette de Die”.
Læs mere om de skønne dråber på:
www.werningwine.com

søndag den 26. december 2010

Juleferie og mavekneb




Vi nyder juleferien og det smukke juletræ. Desværre havde den gamle julesang ret i, at man på anden juledagen fik ondt i maven af den megen fede julemad. Hold da op, hvor lå vi brak igår efter en Lillejuleaften med svensk juleskinke og en juleaften med and og steg. Idag går det heldigvis bedre.
Fortsat glædelig jul og god ferie til dem, der er så heldige.

lørdag den 25. december 2010

Gaverne er pakket ud...




Ja, så er de fleste gaver pakket ud og julefreden og juleglæden har lagt sig over den lille familie. Ole og jeg har givet hinanden et hotelophold til nytår. Vi skal til Malmö på hotel Mayfair, som er et skønt og meget stemningsfuldt lille hotel. De ældste dele af bygningen er fra 1300-tallet og mange prominente mennesker har beboet det. Blandt andet var det i 1600-tallet ejet af Leonora Christine (Chr. den 4. datter) og hendes mand Corfitz Ulfeldt.
Nå men jeg fik alligevel en lille julegave af Ole. Et par "Yvonne" øreringe fra butik Karlas Forbindelse på Blegdamsvej. Tag og kig forbi, det er sådan en sød butik.
Ønsker Jer alle nogle glædelige juledage.

torsdag den 23. december 2010

Altanen klædt på til jul




Så fin var min lille altan for et par dage siden. Så kom der nogle meget sultne fugle - skader gætter jeg på - og de er nærmest gået amok i mine fine opstillinger med kvæder og pigeonæbler. Nåh, men pyt...skaderne skal jo også leve - og jeg må ud og rydde op:-)

tirsdag den 14. december 2010

Opskrift på lussekatte/Luciaboller

På utallige opfordringer...fra Sidsel (hihi..) kommer her Camilla Plums opskrift på

Luciaboller

25 g gær
4 dl lunken mælk
100 g smeltet smør
1 æg
12-13 dl hvedemel
1 dl sukker
1 tsk groft salt
1 tsk hel safran
æg til penslingOpløs gæren i den håndvarme mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt grundigt. Hold noget af melet tilbage. Det er vanskeligt at sige, hvor meget der præcist skal til. Der må hellere være for lidt end for meget i. Dejen er klæbrig, og det skal den være.

Sæt dejen til hævning et køligt sted, til den er hævet flot op. Herfra kan man så forme den, til hvad det skal være.

Generelt skal bagværket hæve lunt anden gang. Det skal pensles med æg, så snart det er formet på pladerne, og inden man sætter det til hævning, og så skal det bage ved 200 grader i forbløffende kort tid.

Luciabollerne formes enten i de traditionelle former eller efter fri fantasi, som kringler, snegle, kuser eller fugle. Fugle er en knude, hvor man klipper halen op, så den stritter, klipper et lille næb og sætter korender i som øjne.

søndag den 12. december 2010

Store bagedag






I dag har jeg lagt dej til vaniliekranse og peberkager samt bagt lussekatte med safran og rosiner - også kaldet Luciaboller. Peberkagedejen og dejen til vaniliekransene skal hvile natten over i køleskabet. Jeg snød lidt og bagte nogle enkelte peberkager samt en god håndfuld pebernødder, men resten hviler på køl, sådan som fru Plum anbefaler det. Det er nemlig hendes opskrifter jeg har brugt. De er fra hendes skønne bog JUL.
Glædelig adventssøndag til Jer alle.

søndag den 5. december 2010

Davids Engle skal levere møbler til fotosession


Vi har solgt og lånt nogle møbler og småting til børnetøjsfirmaet Franck & Fischer Det bliver rigtig spændende at se vores ting i et fint katalog. Vi er stadig så grønne og nye i denne branche, så vi ikke helt føler os som rigtige butiksindehavere. Derfor er det stort for os, når vi bliver kontaktet på denne måde af "rigtig" professionelle.