søndag den 13. februar 2011

Køkkenmaskiner




Forleden på mit arbejde (i børnehaven) gik snakken i personalestuen om nødvendigheden af køkkenmaskiner. Min ene kollega kan simpelthen ikke forstå, hvorfor man skal have en hel maskinpark stående i skabene, når man kan klare rigtig meget med en god kniv. Hun laver i øvrigt guddommelig mad. Flere af os andre var dog lidt vilde med diverse køkkenlir og alt det tilbehør man kan få til sådan en køkkenmaskine. Selv er jeg simpelthen så glad for min røde KitchenAid, som det lykkedes mig at få skrabet sammen til for et par år siden. Jeg er begyndt at samle på tilbehør, og jeg ønsker mig alverdens ting til den. Min anden kollega ønskede sig en Kenwood, men havde for øjeblikket en gammel Ballerupmixer. Så kom jeg til at tænke på min Ballerupmixer, der lever en tilbagetrukket tilværelse i mit sommerhus. Den kan vel nærmest betegnes som "sæsonarbejdende", for når foråret kommer og vi for alvor indtager sommerhuset, så kommer også Ballerupmixeren i brug. Den er fundet på et loppemarked for en slik, og den har nogle fine finesser. F.eks. den superskønne skål i kraftigt rillet glas (nu har KitchenAid lancheret en lignende, som jeg da også ønsker mig rigtig meget). Derudover er Ballerupmixeren så fikst indrettet, at man tipper skålen lidt til siden, når man sætter maskinen igang, så kører den bare derudaf. Og så er der de små detaljer, som det lille "stewardesse"-symbol i guld på fronten og den lyseblå stribe nederst på armen. Jeg må indrømme, at KitchenAid slår alt (den er så smuk, at jeg kan tage mig selv i at ae den!), men for Søren man skal ikke kimse af en god gammel Ballerupmixer.
I denne weekend blev det til en smuttur på landet og mixeren skulle naturligvis foreviges og vises frem her på bloggen.

8 kommentarer:

  1. Jeg er altså heller ikke til køkkenmaskiner. Jeg synes de er flotte og kan meget, men jeg er ikke sådan en der elsker at lave mad. Jeg synes også de fleste køkkenmaskiner er besværlige at rengører. Derfor klarer jeg mig med stavblænder, el-pisker og el-kedel.
    Klem MARIANNE

    SvarSlet
  2. Ej sådan en Ballerupmixer havde min mor da jeg var barn... Sådan en må jeg da se om jeg kan finde...jeg ønsker mig nemlig også en KitchenAid...lyserød...men da jeg hverken har råd eller har en anden maskine i forvejen, så ville sådan en barndoms-minde-maskine da lige være sagen... :o)

    SvarSlet
  3. Hej Pi Andrea
    Ej en lyserød KitchenAid...det lyder for dejligt:-) Jeg ville egentlig gerne have haft min i lyseblå, men mærkeligt nok laves den ikke i lige den farve. Heldigvis er vores køkken holdt i creme, rødt og lyseblåt, så istedet blev det den røde.
    Håber du finder en Ballerupmixer - og hvis jeg falder over én på et loppemarked, skal jeg nok huske dig:-)

    SvarSlet
  4. Desværre sagde Vej og Park NEJ, til at vi måtte bygge ud over Classensgade?-)) Ellers stod der en af hver køkkenmaskiner i mit køkken.
    Lige er der kun plads til elpisker og min gode
    gammle Kenwood. Men en gammle lejlighed med en masse skabe, er ikke det vi har. Jeg kigger forbi i næste uge:-) God mandag.

    SvarSlet
  5. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet