fredag den 10. juni 2011

Snapshots fra et sommerhus

Der er dem, der roser Bjarnes Blomster på Øster Fælled Torv til skyerne, og han er da også fantastisk. Men se, hvad min kæreste kom hjem med idag.
Ole er pædagog i en børnehave i Hvidovre, og her fortæller han børnene nogle værre røverhistorier om, hvor hårdt han har det derhjemme, og hvor skrap hans kone er. Det foranledigede, at ét af børnene idag kom i børnehave med denne buket - plukket i haven, vel at mærke. Måske de smukke blomster kunne gøre mig mildere stemt overfor Ole. Jo tak, det skal jeg lige love for. Jeg elsker - som så mange andre - de store bonderoser. Og disse her dufter fantastisk. Tusinde tak til Kamille og hendes mor for de smukke blomster. Jeg lover, at Ole skal få det som blommen i et æg - hele Pinsen.

Dette er et glasnegativ, jeg har fået forærende af Søren Bentin, som bor i Hesseløgade, hvor vi har vores lille butik. Søren har en lille hund, der hedder Sally. Sally tilhører vist en anden, men bor hos Søren. Nå, men Søren forærede mig en lille æske med negativer. Det er kun dette, der er lavet af glas, og det er jo noget særligt. Jeg har overvejet om man kunne montere de mange små billeder på en lyskæde. Jeg tror det kunne blive ret fint. Billederne er nok fra begyndelsen af det forrige århundrede og forestiller børn, der leger på stranden, fine herrer i biler og damer i lange kjoler. Totalt vintage.

Den flyvende and har faktisk en lille følgesvend, der er fuldstændig magen til - bare meget mindre. De hænger på væggen i udestuen, og de er begge noget så søde. Jeg har fundet dem på to forskellige loppemarkeder, og jeg kigger stadig efter, om jeg kan finde endnu en lille and, der kan flyve lidt bag de to jeg allerede har.

Puderne ligger i en gammel jernudtræksseng, som vi har lavet om til en sofa, ved at skære den ene side af. Den er både smuk og praktisk, da den kan trækkes ud - næsten til voksenstørrelse - og bruges som en ekstra seng, når vi er mange, der overnatter i huset. Jeg har selv syet puderne af stof fra Ikea. Den ternede er yderligere dekoreret med en broderet blomst, som jeg har taget fra et billede. Puden er 8 år gammel, så den er lavet før det blev rigtig trendy at genanvende broderi og stramaj til nye kreative projekter.

Her ses et udsnit af et kort over Sjælland. Man kan lige skimte Kulhuse ude til venstre og oppe ved Liseleje har en tidligere ejer skrevet "Her bor Skov". Vi bor altså i Kulhuse - når vi er "på landet". Kortet hænger over et lille skrivebord, og skaber en maskulin kontrast til de broderede puder.

10 kommentarer:

  1. Takk for søt kommentar! Ella er like tøff som hun er søt, så det skal nok bli litt av en tid framover...
    Dere har så mye fint i butikken, vi skal prøve å komme innom når vi er i København til høsten. (Vi har allerede forsikret oss at Ella får bo sammen med oss på vårt faste hotell)
    Nyt siste rest av pinsen!
    Keiserklem

    SvarSlet
  2. Tak skal I have. Ja, hun er virkelig fin. Jeg synes næsten man kan se, at hun har en fast personlighed.

    SvarSlet
  3. Ole er da vist en bandit !0))
    Jeg har den samme and, som du har også i sommerhuset, den er så fin.
    Kommer du på søndag?
    Knus

    SvarSlet
  4. Ja, Ole er en værre én. Jeg har engang imellem mødt nogle af "hans" børn, og de ser vildt forskrækkede ud, når de ser mig.
    Nej jeg kommer ikke til det der blogtræf. Vi skal i butikken og så skal vi have ordnet nogle ting herhjemme, men rigtig god fornøjelse:-)

    SvarSlet