mandag den 12. september 2011

Café Ludies

I Masnedøgade har der gennem årene ligget skiftende restauranter og caféer, i byggeriet, der støder op til Garvergården. Nu er der kommet et nyt skud på stammen, og det vil jeg gerne slå et slag for. Grunden er, at der ikke ligger nogen caféer på den del af Østerbro, og det synes jeg er ærgeligt. Jovist der er hyggeligt på Kapers og på Øster Fælled Torv, men alligevel....Det kunne være så dejligt, hvis bare lidt af den gode stemning kunne brede sig over til os på "Ydre" (læs: Ydre Østerbro, som strækker sig helt til Emdrup, hvor jeg bor, og hvor der ikke bliver mindre kedeligt, jo længere væk man kommer fra Østerbrogade, skal jeg hilse og sige)
Det er Café Ludies jeg taler om. Den er italiensk. Vi bestilte dog begge en okseburger, og den var rigtig god. Til burgeren fulgte en stor portion pommes frites. Jeg syntes ciabattabollen var lidt kedelig - den kunne sagtens have været ristet lidt mere og været lidt mere lun og sprød, men ellers var det en "rigtig caféburger". Ikke særlig italiensk, men ligesom man finder den andre steder - og også lidt bedre end man finder den de fleste steder. Prisen var 89 kr.
Til burgerne fik vi hver en fadøl. Den kostede 40 kr. Egentlig ganske rimeligt.




Tjeneren var en virkelig sød ung pige. Det gik ikke lynende hurtigt, men vi var vist også ankommet samtidig med to andre borde, og vi skulle alle have frokost.
Indretningen af caféen er lige i øjet. Et sammensurium af gamle borde og stole, der sammen med tændte stearinlys, olie og eddikeflasker på alle bordene, reoler, der bugnede af vin og fine kuriositeter at kigge på både i stueetagen og på 1. sal, skabte en dejlig rustik stemning, der nemt kunne lede tankerne hen på en lille restaurant i Italien.




Det var en dejlig detalje, at lysene på alle bordene var tændte - også selvom der endnu ikke sad gæster ved dem. Det skabte en fin stemning.
På toiletterne var der også tændte lys, og et stort smukt ciseleret spejl, samt en hylde fyldt med rene frottéhåndklæder, så man selv kunne skifte. Dejligt og lidt eksklusivt.
Jeg har læst et par anbefalinger af restauranten her, og det lyder bestemt som om vi skal derover igen og spise middag en aften.

7 kommentarer:

  1. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet