søndag den 4. september 2011

Søndag morgen og bambi fra Bing og Grøndal

Jeg har haft en skøn søndag morgen, men kaffe og french toast og skyping (kan man sige det?) med Maja i Brisbane. Total afslapning.


Havde besøg af mine forældre igår, og se hvad jeg fik: juleplatten 1965 - mit fødselsår og året for min første jul. Var godt nok bare nogle få uger gammel den jul. Og så er der bambier på. Eller rettere bambinumser! Det var også det år mine forældre blev gift (min mor med mig i maven) og det år de stiftede deres første "rigtige" hjem som lille ny familie. De fik nemlig lejlighed i Rørholmsgade i København. 3 værelser med toilet og lille køkken med gasblus. Ingen bad. Det fik vi heller aldrig - førend vi flyttede til nybygget ejerlejlighed i Høje-Taastrup i midten af halvfjerdserne.
Min mor samlede på platterne hele min barndom. De hang som guirlander hele vejen rundt i stuen under loftet. Senere blev hun lidt træt af dem og tog dem ned. Så blev de brugt som fisketallerkener, når det skulle være ekstra fint. og nu har jeg så fået platten fra "mit" år. Den skal op og hænge. Sådan en enkelt én med affektionsværdi er fin at have, men der bliver ikke nogen plattesamler ud af mig lige foreløbig.

God søndag allesammen.

9 kommentarer:

  1. Sjovt at vi skal have de platter frem igen. :=)

    SvarSlet
  2. Hej Kate.

    Den platte er så kitchet at den er bedårende.
    Jeg har hængt en klokkestreng op på mine pigers værelse som min søde oldemor broderede til mig som spæd. Den er sgu heller ikke til at stå for...
    Kh. Maria

    SvarSlet
  3. Hej Maria
    Nej lidt kitch skal der være. Hvor lyder det fint med den klokkestreng. Og hvor skønt, at du sådan følger med. Savner dig....
    Knus

    SvarSlet