søndag den 18. december 2011

Tip om juletræssalg - 150 kr. pr. meter

Idag købte vi vores juletræ. Det er en 2,5 meter høj nordmannsgran. Vi købte den på Emdrupvej lige overfor Netto. Priserne på juletræer er skruet helt i vejret i år. I fredags kiggede jeg på et fint eksemplar på et par meter på Hjertepladsen i Nordre Frihavnsgade. 500 kr. kostede det - og det var ikke til forhandling.
Nu er vores træ købt hos den søde juletræssælger. Hans træer kommer fra hans eget lille skovbrug på Vestsjælland. Katrineholm hed det vist. Træerne er økologisk dyrkede, men da han ikke er certificeret kan han ikke reklamere med at træerne er økologiske. Vi gav 300 kr. for vores store træ. Skynd dig forbi ham, for hans varelager er begrænset, og han står der muligvis kun idag.
Det gode ved dette træ er blandt andet, at selve stammen er så smal, at træet passer ned i den gamle juletræsfod, som jeg for flere år siden tog med hjem fra Berlin. Jeg husker tydeligt den tumult der opstod, da jeg gik gennem check in med "foden" i en pose som håndbagage. Et par lufthavnsansatte mente, at foden var en slaggenstand og ville tage den fra mig. Heldigvis var der en overordnet, der kaldte til besindighed, og tog ansvaret for, at jeg fik lov at tage den skønne fod med ombord på flyet.
Nu står juletræet på altanen og er klar til at komme ind i den varme stue og blive pyntet - glæder mig.

11 kommentarer:

  1. Sikke en helt fantastisk juletræsfod!!! Godt at den ikke endte i den lufthavn :O

    Man skal åbentbart holde godt øje med priserne på de juletræer. Selv måtte vi slippe 350 kr. for vores juletræ, som også er omkring 2,5 meter :)

    Kh. Mirjam

    SvarSlet
  2. Med de priser er jeg da glad for at vi ikke skal have noget træ i år. Vi har det nemlig kun inde i et par timer, for længere kan min allergi ikke holdes i ave. Det tager ligesom noget af det hyggelige ved julen øv siger jeg bare.
    Er da glad for du fik den juletræsfod med hjem, for den er da bare fin ;-)
    god jul

    SvarSlet
  3. Dét er en af fordelene ved at bo på landet - Vi har hentet juletræ idag - 50,- var alt vi måtte slippe:-)

    SvarSlet
  4. 50 kr. for et juletræ - skønt. Glædelig jul allesammen:-)
    Knus

    SvarSlet
  5. Det var da en virkelig flott juletrefot! Vi skal kjøpe vårt første juletre i morgen, det og det skal være stort. Jeg er redd 500,- ikke strekker til, prisene i Norge har gått til himmels! Satser på å finne et vakkert, passe symmetrisk tre og lukke øynene mens vi betaler...
    Sjalu på den foten altså, tips oss om du får en i nettbutikken!

    Keiserklem

    SvarSlet
  6. Glæder mig til at se det pyntet.
    Jeg kan lige se det for mig:0)
    Julekuns til dig og Ole.

    SvarSlet
  7. Altså det der lufthavnstjek. Det er jo rigtig fint sådan sikkerhedsmæssigt, meeeen, jeg er jo igennem ret tit. I perioder er det som om jeg nærmest skal smide alt tøjet eller jeg skal trækkes til side (kun lidt til side - tilskuer skal der da være) og overbefamles. ¤%¤#%%/&##!! Engang havde hun begge hænder HELT inde i BH'en. %&%¤%#&%&¤#!! 3 af mine mandlige kollegaer fulgte nøje med + fjoet grin !!!

    SvarSlet
  8. Men det var skisme godt du fik denne unikke og meget flotte juletræsfod med hjem.

    SvarSlet
  9. Eller også kan man tage til Thy og fælde sit eget juletræ og smide 150 kr i landmandens, der ejer marken med juletræer, postkasse :) Ej der var vi vist heldige, og geografiske forskelle er der vel også. Juletræer er enormt dyre! Godt at I fik det til en god pris :)

    Godt nytår :)

    Kh. Jenny

    SvarSlet