mandag den 31. januar 2011

Skuffedarium




Jeg elsker disse skuffedarier, som er perfekte til krydderier, mel og gryn. Nu har jeg istandsat et skuffedarium til os selv i den helt rigtige farve: lyseblå, nemlig. Jeg har ikke alle skufferne, hverken i glas eller brun plast, så indtil videre er det et sammensuriums-skuffedarie. Det ser egentlig meget godt ud, synes jeg. Nu skal monstromet bare bores op og fyldes med godter.
Jeg sælger lignende skuffedarier i butikken

torsdag den 27. januar 2011

Give away hos Sukkertøy for øyet


Sukkertøj for øjet er en fin norsk blog - en romantisk og feminin verden fyldt med pasteller, men også en fin kant. Jeg nyder at kigge forbi Ida Susannes fine billeder. Og nu fejrer hun, at hun har rundet de 5000 kommentarer, med en fin give away, som er en lyseblå Cobratelefon. Tag et smut forbi hende.

søndag den 23. januar 2011

Fætter Højben - det er mig


Se, jeg har vundet en give away hos Trine. Hun er en dejlig søhest, der laver fine øreringe og har en fin blog. Og jeg har vundet et par af hendes perleøreringe, fordi jeg er så heldig. Tusinde tak, siger jeg.

lørdag den 22. januar 2011

Fødselsdagsmiddag


Igår havde vores yngste datter, Nanna fødselsdag, og det skal fejres her hos os i aften. Familien kommer til middag og vi skal have oksefilet med kartofler i fad samt tzatziki og salat med perlebyg og rødkål. Flere af opskrifterne er fra bogen "Mad til mange" af Camilla Zarah Lawes, som jeg var så heldig at vinde i en give away hos Lone kjær. Lone har en dejlig blog, med en skøn e-kogebog kaldet Hverdag de luxe.
Så jeg har gang i køkkenet og må indrømme, at tingene går lidt langsommere end sædvanligt. Jeg var nemlig til julefrokost igår aftes i min børnehave. Dejlig mad og hyggeligt selskab, men også rødvin og alt for sent i seng, sååå...ja, det går ikke så hurtigt idag. Håber jeg frisker lidt op i løbet af dagen - inden gæsterne kommer.
God weekend til Jer allesammen.

søndag den 16. januar 2011

Streetheart


Ved siden af min lille butik er jeg deltidspædagog i en børnehave i Møllegade på Nørrebro. Forleden, da jeg kørte gennem gaden, så jeg to unge kvinder tage billeder af en mur. Det var tydeligt, at de havde fundet noget finurligt på væggen, som de gerne ville forevige. Idag hører jeg så i radioen, at der er noget som hedder Streetheart Det er nogle mennesker, der tager rundt i København og finder og fotograferer gadekunst, som måske ellers kan være usynligt for det uopmærksomme øje. Måske de to jeg så, var Streetheartpigerne!
Jeg vil i hvert fald være mere opmærksom på de små tegninger og citater jeg møder rundt omkring i byen. På deres site er byen delt op og det er skægt at kigge med.

tirsdag den 11. januar 2011

Skønne snegle fra Fie



Er meget inspireret af Fies blog Flos Diner, og disse kanelsnegle er bare dejlige. De indeholder stort set ingen fedt, hvilket er kriteriet for opskrifterne i Flos Diner. Vi har faktisk også lavet middag efter én af hendes opskrifter her til aften. Kylling svøbt i røget mørbrad med rodfrugtmos og rødkålssalat. Også rigtig dejligt. Så kig forbi hendes blog og bliv inspireret ligesom jeg. Udover de gode opskrifter har Fie en skarp pen og sine meningers mod og hun deler dem gerne med alle os andre.
Nu er teen lavet og vi sidder og nyder en lun kanelsnegl til et afsnit af Venner.

lørdag den 8. januar 2011

Viktualierummet





Jeg har lige ryddet op i vores viktualierum. Det er ikke et rigtigt viktualierum, for der er ikke udluftning. Det er et "rum" i vores lejlighed i forlængelse at det, der nok har været tænkt som forældresoveværelse - masterbedroom, som de kalder det i Liebhaverne? Nu bor jeg i et AAB-byggeri fra 1952, så forholdene er beskedne - set med nutidens øjne. Dengang ved jeg, at vores bebyggelse var den rene luksus, og at adskillige fremtrædene socialdemokrater beboede disse hellige haller. Vores vej - Strødamvej - er sågar nævnt i Anker Jørgensens dagbøger:-)
Nå men vi har altså valgt at indrette dette ekstra lille opbevaringsrum til viktualierum. Det har i flere år været vores drøm at fjerne en væg mellem køkkenet og det omtalte soveværelse og på den måde få et køkken/alrum, og i den forbindelse vil et viktualierum passe perfekt. Indtil nu er vi stadig ved drømmen, men bare vent..en dag sker det:-) Indtil nu har vi i flere år nydt vores viktualierum, og nu er der ryddet op. Jeg har planer om, at der skal sættes små boghylder (fra IKEA) op på den bare væg, hvorpå der skal stå kogebøger. Det bliver så fint og inspirerende. Apropos inspiration, så har jeg i dette tilfælde min fra Isabella Smith - jo ret skal være ret:-)

mandag den 3. januar 2011

Vintervindue


Så er julepynten ryddet væk og alle flader er jomfrueligt bare. Det er både lidt vemodigt, men også helt rart. Jeg har beholdt et par røde lys i mine lyseblå stager - det lugter lidt af decemberhygge. Januar er jo stadig den mørke tid, så masser af levende lys i stager skal der til.
Jeg vil i øvrigt lige knytte en kommentar til mit indlæg om vores kiksede nytårsmiddag på Hotel Mayfair i Malmö. En herre fra hotellets ledelse har idag indtalt en besked på min svarer, hvor han beklager vores oplevelse i restauranten nytårsaften og iøvrigt oplyser mig om, at hotellet har opsagt restauranten, da de ikke ønsker at samarbejde med så useriøse mennesker. Der havde været MANGE klager på den nytårsaften. En fair reaktion og superfint, at hotellet valgte at henvende sig til de utilfredse gæster. Jeg er på igen - det er et skønt lille hotel:-)

lørdag den 1. januar 2011

Godt nytår allesammen



Nytårsaften tilbragte Ole og jeg på det fine gamle hotel Mayfair i Malmö. Huset er mange hundrede år gammelt og der har været restaurant i hotellets hvælvede kældre siden begyndelsen af 1300-tallet. Vi har været der flere gange, men aldrig til nytår, så det glædede vi os meget til. Det hele begyndte rigtig godt, for personalet på hotellet er fantastisk søde og vores værelse var så fint. Som en lille nytårsgave fik vi foræret en bog om Leonora Christine, der sammen med sin mand Corfitz Ulfeldt ejede og boede i huset i 1600-tallet. Før middagen var der velkomstdrink i baren. Meget hyggeligt. Derefter gik vi ned i de smukke kældre og begyndte vores aften. Først forretsbuffét med fisk og skaldyr og små canapéer. Meget dejligt. MEN herfra gik det galt. Vi måtte vente og vente, førend vi kunne bestille en flaske rødvin, og da den endelig kom måtte vi vente videre på vores hovedret. Nogle gæster fik serveret mad, mens andre ligesom os frustrerede måtte se til. Imens fik vi drukket en flaske rødvin og to kander vand og havde til sidst helt mistet lysten til mad. Klokken 22.10 trak vi stikket og forlod restauranten. ØV! Det var ikke sådan vi havde håbet vores dejlige aften skulle have forløbet. Heldigvis holdt vi humøret højt, og da klokken var mange gik vi ud i byen og så på fyrværkeri. Med os havde vi medbragt en lille flaske bobler, som vi åbnede klokken 12 og skålede det nye år velkommen på Gustav Adolphs Torvet sammen med alle de andre fremmødte.
Ole og jeg kunne godt finde på at tage på Hotel Mayfair i Malmö igen til næste nytår, men gør vi det, bliver det med middag ude i byen...
Godt nytår til Jer allesammen.