tirsdag den 31. maj 2011

BoligLiv har også tips til en miniferie i Malmö

BoligLiv har i det seneste blad en lille artikel med gode idéer til en miniferie i Malmö.
Hvis man skal loppeshoppe nævner de blandt andet Myrorna, som ligger to steder i Malmö.
Vores favorit er dog Sopstationen, som vi tilfældigt fandt for flere år siden. Her er priserne gået en del op og der er blevet længere mellem snapsene, sandsynligvis fordi flere og flere finder vej hertil, men det er stort og vi går næsten altid derfra med nogle gode fund.
På Drottningtorget er der loppemarked hver søndag, og det er også stort. Der er både de boder, der ved hvad de vil have for deres ting, og så er der dem, der har ryddet loftet og skal af med deres ting, og derfor ikke er så dyre. Her kan man være heldig. Vi så mange fine dåser ved de forskellige boder og sjovt nok kostede de allesammen 50 kr.
Det fine Figgjo man kan se på billedet kom med hjem til salg i butikken.
Som man kan se er der gang i den på Drottningtorget.
Denne skønne ring viste jeg her på bloggen forleden, men I skal lige se et større billede. Vi så den i vinduet i en gade, der hedder Fabriksgatan, som lå lige rundt om hjørnet fra vores hotel i Adelgatan. Jeg har aldrig så sådan en ring før.
I øvrigt var jeg lige inde og tjekke priser på Hilton i Malmö igår aftes. Hvis man bestiller et par uger i forvejen er det muligt at få en overnatning på to for en svensk tusse - inklusiv den lækre morgenmad. Det kunne jeg altså godt tænke mig at prøve. Hvem ved....

mandag den 30. maj 2011

Hjembragt fra det svenske

I H&M købte jeg denne Yvonnekjole, som jeg kalder den. Det skulle egentlig have været en anden kjole, men de var udsolgt, så istedet nappede jeg denne. Den bliver nok kun brugt i haven i sommerhuset, men her vil den også være et kærkomment alternativ til sarong'en.
Tænk at Ole, det søde menneske, valgte at bruge sine fødselsdagspenge på en lampe til vores spisestue. Det gjorde han altså. Bolagret i Malmö havde sat alle deres lamper ned med 50%, og denne gule lampe appellerede heldigvis til os begge. Den passer så flot til vores lyse stue med det fine gule tapet på den ene væg. Og så giver den et fint lys, og vil også være fin, når vi engang finder det rigtige langbord.

Vi besøgte et par loppemarkeder i Malmö og jeg købte blandt andet dette stof, som skal blive til puder herhjemme og i sommerhuset. Sjovt som det der orange vokser på mig:-)
Jeg fik vist aldrig vist Jer den fine anskuelsestavle, som vi købte på loppemarked for nogle uger siden. Vik købte også et superfint verdenskort, som skal hænges op i den anden stue - I skal nok se billeder, når vi kommer så langt.

søndag den 29. maj 2011

Weekend i Malmö...kan anbefales:-)

Ole havde jo fødselsdag forleden, og blev fejret af den nærmeste familie. Han ønskede sig at komme en tur til Malmö på hotel Mayfair - et hotel vi har boet på flere gange og altid nydt.
På billedet herunder kan man se nogle fine detaljer fra det smukke historiske hotel, der kan dateres helt tilbage til middelalderen - og som var ejet af Chr.IV's datter Leonora Christine.
Badeværelserne er holdt i sort/hvide farver...
Overalt hænger der store og små lysekroner. Det er rigtig fint.
Desværre synes vi, at standarden er faldet. Vi havde booket et såkaldt "Superior Room", men måtte desværre konstatere flere mangler ved værelset. Vi påpegede dette ved vores afrejse, og håber virkelig, at der bliver rettet op på detaljerne, for dette er et fint gammelt hotel i en historisk bygning, og personalet er søde og venlige.
Da vi havde tjekket ud gik vi på loppis på Dronningetorvet lidt længere nede af gaden. Vi købte nogle småting. Lidt til os selv og lidt til butikken.
Vi fandt skønne butikker i Malmö. Tapetorama i Rådmansgatan sælger tapeter og tekstiler i lækkert design, og Skafferiet i Fabriksgatan sælger lækkert boliginteriør og smykker i overraskende og nye skønne former og materialer. Bemærk f.eks. den unikke ring lavet af kork! Mums den er fin.
Vi havde en dejlig tur til Malmö. Vi spiste i øvrigt middag i Klosterkælderen på Stortorget, hvilket også kan anbefales. De har en "Filetbuffét", som er ganske lækker, med tilhørende salatbar, forskellige kartofler og saucer for 235 (svenske) kr. Tilbage på hotellet så vi forbold. Eller rettere det gjorde Ole, men det var jo også hans fødselsdag. Den bedste han længe havde haft, sagde han:-)

fredag den 27. maj 2011

Oles fødselsdagsmiddag

Igår var det Ole's fødselsdag. Vi fejrede det med at gå på thailandsk restaurant og spise lækker mad og drikke Singha øl. I aften kommer vores piger hjem og spiser samt Oles mor og hendes mand Walther. Vi skal have pariserbøffer med ALT tilbehøret, og til dessert skal vi have italienske kager købt hos Quattro Fontaine på Falkonér Allé.
Det fine sølvbestik er fundet frem...
På billederne ses det dækkede bord.
Der er ikke så meget plads på bordet, så blomsterne står rundt omkring i rummet - på skænken og i vindueskarmen. Det er naturligvis pæoner - mine ultimative yndlingsblomster.

Eventyr og Disney

Vi har været heldige at få fingre i nogle af de gamle Disneylamper - eller eventyrlamper, som de også kaldes. Nogle af dem er "bare" fine, mens andre, som cowboy'en herunder, er mere værdifulde samlerobjekter. Lamperne er typisk fra 1950'er og 1960'erne. F.eks. har vi også en lampe, der forestiller Ole Lukøje siddende på en raket med ild ud af rumpetten på vej til månen. Den blev produceret i forbindelse med amerikanernes månelanding (hvis man tror på den slags!).
Mange af os med år på bagen, kan huske lamperne fra vores barndom - tillige med Junosengene og bamser, der brølede, når man vendte dem på hovedet! De er fine og nostalgiske og vækker gode minder - en stemning, mange gerne vil skabe på deres egne børns værelser.
Ole Lukøje er en klasiker. Her er han med en fin håndsyet ternet paraplyskærm. Skærmene bliver heldigvis produceret igen, så hvis man er den heldige ejer af en gammel eventyrlampe uden skærm, så kan man altså købe en ny. De findes i flere farver. Man kan også købe lampestativet og sy sin egen skærm, hvis man er ferm på fingrene.
Herunder ses et lille udvalg af de lamper vi har i butikken lige nu. Den ene er sødere end den anden. Anders And med harmonikaen har indbygget spilledåse og spiller en vuggevise, når man trækker i den lille snor. Det er virkelig fint.

torsdag den 26. maj 2011

Rillede vaser og blomster fra sommerlandet

Jeg kan stadig blive helt overrasket over, at jeg er den lykkelige ejer af et sommerhus. Og være overrasket over, at jeg er så glad for det:-) Sidste weekend var vi i haven og det blomstrede jo allevegne. Det er også overvældende for et bymenneske som mig. Jeg plukkede denne buket i haven - og lidt inde i naboens have (huset har stået tomt i over et år, så mon ikke det går). Smuk buket, som har stået i flere dage og bragt sommerstemning ind i vores lejlighed på trods af det kølige vejr udenfor vinduerne.
Forleden så jeg hos én af bloggerne en grøn rillet vase, som nok er fra Eslau. Jeg er selv vild med de rillede keramikvaser, og forleden overraskede Ole mig med denne fine marmeladekrukke. Der er hul til skeen i låget, men ellers kunne den også tjene som smykkekrukke. Den er mere blå i farven end de andre ting jeg har fra Eslau. Der er intet stempel i bunden af krukken, og det er der heller ikke i de to vaser den står sammen med. Vaserne ligner meget min Eslauvase (den hvor der er stempel), men jeg kan jo ikke være sikker. De er fundet i en container, og har nogle afslag, men de er fine alligevel, synes jeg.

søndag den 22. maj 2011

Honning & Flora - set indefra...

Her ses så noget af den smukke butik indefra. Butikken er forsøgt indrettet som et hjem. Den har jo også til huse i en gammel gartnerbolig, så det passer så fint.
Rustik og lækker borddækning.
Jeg har altid elsket dette køkken. Specielt hylden synes jeg er sådan en god idé. Rummene skifter ofte karakter, alt efter, hvad der er til salg i butikken.
Gad godt lige eje denne skønne vitrine.
Her er et lillebitte rum ved siden af køkkenet indrettet til en hyggelig krog. Man får bare lyst til at sætte sig med en kop kaffe.
Der er loppemarked på Moltkesvej 36 på Frederiksberg idag. Når det desværre ikke selv, men det gør nogle af Jer måske. Ellers er i velkomne i butikken i Hesseløgade. Vi holder åbent 13-16 idag.
God søndag

lørdag den 21. maj 2011

På besøg hos Honning & Flora

Idag var vi lige et smut forbi Honning & Flora i den gamle gartnerbolig på Egholm slot ved Skibby. De har pyntet både hus og have med Rikkes sikre hånd og der er intet overladt til tilfældighederne. Stilen er sikker som altid og fuldstændig gennemført. Jeg synes stadig, at de er dyre at handle hos, men på den anden side er det altid en oplevelse at besøge Honning & Flora. Næsten som at gå på udstilling.
Som noget nyt kunne man idag købe kaffe og konditorkager for 35 kr. Der var flere, der hyggede sig med kager i den dejlige have (hvor påfuglen spankulerede rundt og brølede fra tid til anden. Mærkeligt, at så smuk en fugl lyder så hæslig...)
Se her Rikkes bud på et udendørsbad. Jeg har givet Ole en udendørsbruser, og blev meget inspireret. Det store fad til at stå i, var helt genialt, men kostede desværre 2400 kr., så det kom ikke med hjem.
Her har Rikke lavet et genialt plantebord ud af æblekasser stablet ovenpå hinanden. Der stod æblekasser overalt i haven fyldt med dejlige blomster.
Herunder ses, hvordan æblekasser og sarte blomster spiller smukt op til hinanden.
Hængekøjen er indbydende hængt op og den antikke barnevogn er pyntet med blomster.
Det gamle drivhus var indrettet som en lille pavillion, hvor man kunne tage sig en prinsesselur. Den slags kan vintageprinsesser nemlig sagtens have brug for. Der er så mange ting og detaljer allevegne, så det er faktisk rart at tage billeder, som man så kan studere bagefter. Jeg bliver altid inspireret, når jeg har besøgt Honning & Flora.

Jeg tog en del billeder indenfor også, som I får at se senere.
God weekend allesammen..

lørdag den 14. maj 2011

Hyggelig loppedag i København

Denne weekend tilbringes hjemme i byen. Ole havde scannet lokalavisen for annoncer om loppemarkeder og ruten var lagt, da vi cyklede afsted i formiddags.
Første stop var vores egen baghave - kolonihaverne omkring Bøllemosegårdsvej. Mange kolonihaveejere havde taget handsken op og arrangeret boder på plænen mellem Strødamvej og Lyngbyvej. Det var et virkelig fint arrangement - og vejret holdt sig smukt og tørt.
Vi gjorde et par scoops: et stort verdenskort fra en skole samt en anskuelsestavle om kastanjetræet. Tilfældigvis var sælgeren en god bekendt, så prisen var helt i bund: 100 kr. for det store kort og 50 kr. for tavlen. Tak Jan. Tavlen er allerede hængt op i spisestuen og det store kort kommer op i den anden stue - vi skal bare lige flytte lidt om. I skal nok få billeder af herlighederne.
Videre rundt på Østerbro og på gårdloppemarked omkring Ndr. Frihavnsgade. Her spottede vi denne cykelparkering. Den er da fin, ikke?

Vi sluttede af med kaffe - og en stor øl til Ole - på Melchiors plads på Café Nordlys.
Nu er jeg ved at forberede lækre retter, der skal spises foran fjerneren, mens vi ser Melodi Grand Prix. Nanna (den yngste på 23) er kommet forbi og skal se med. Bliver hyggeligt, tror jeg:-)
God aften til Jer allesammen.

onsdag den 11. maj 2011

Vi har geoginer og bonderoser nok...tralala....

Nej nej det er jo slet ikke høsttid endnu, men hvor er det skønt, at man endelig kan købe bonderoser - og lyserøde Dronning Ingrid pelargonier:-)
Den lille mintgrønne vase fra Eslau har Ole fundet til mig i en papkasse sat ud til storskrald. Jeg tror selv han blev meget overrasket over, hvor glad jeg blev for den.
Og her i den nye spisestue står en dejlig Dronning Ingrid og pynter i vindueskarmen - lidt royal er man vel altid...
Disse to vaser har intet stempel - og der er nogle afslag på dem begge. Jeg fandt dem i en container (ja, jeg er en værre klunser) og jeg kunne ikke nænne at lade dem ligge. Hvis jeg stiller dem rigtigt kan man næsten ikke se afslagene - og slet ikke med store smukke blomster i. Den mintgrønne går så fint med de rosa blomster.
Børnene på billederne er mine 4 hjertebørn - de højtelskede....
Cirkeline har ikke levet forgæves - og hun lever endnu. Bonderoser og prikket voksdug går fantastisk sammen - synes I ikke?

søndag den 8. maj 2011

Glæden ved mit sommerhus

Jeg er så glad for mit sommerhus i Kulhuse. Det er ikke noget særligt - og alligevel er det lige netop det det er. Skabet til venstre købte vi for en slik på et loppemarked. Det var lige før vi ikke kunne have det i bilen, på trods af at det kunne skilles ad. Det var faktisk lige før det ikke kunne være i huset. I hvert fald ikke der, hvor vi først havde bestemt, at det skulle stå. Der var for lavloftet.
Løjbænken på billedet nederst til højre byggede vi af to af de køjesenge, der var i det lille soveværelse. Jeg havde set en lignende løjbænk i bogen Sommerhusliv, og var helt solgt. Nu har jeg min egen. Den er ikke helt mage til den jeg forelskede mig i - men næsten. Og det er Ole og mig, der har bygget den.
Det turkisfarvede skab hang i sommerhuset, da vi overtog det. Vi har stadig en del af de gamle møbler. Først smed vi dem ud, og så tog vi dem ind igen og malede dem i klare farver.
Til venstre er der et kig til "vaskeriet". Jeg har planer om at "tapetsere" vaskemaskinen med voksdug, ligesom Sukkertøyforøjet. Så behøver jeg nærmest ikke noget forhæng.
Den grønne knage har efter sigende holdt Kong Frederiks overfrakke. Han siges jo at have været dameglad, og han frekventerede i sin tid den dame, der boede i det hus, hvor knagen hang. Ja ja, kom ikke her...
De sidste billeder viser vores badeværelse, som jeg er stolt af, fordi Ole og jeg selv har sat fliserne op. Det er bestemt ikke perfekt, men det er OK - og vi er stolte af indsatsen:-)

Butikken lige nu

Så er der billeder fra den lille butik Davids Engle, som den tager sig ud lige nu. Vi har rykket børnetingene ind i det store butikslokale, hvilket betyder, at de små børn, der kommer ind med deres mødre bliver slemt skuffede. "Hvor er det lille børneværelse henne?"
Nu står det hele i en skøn blanding rundt omkring i lokalet. Det virker faktisk meget fint.
Heldigvis er vejret for det meste så godt, at vi kan flytte ting på gaden, så man lettere kan komme rundt og snuse til det hele inde i butikken.
Det er altså sjovt som lokalet virker meget større på billeder.
Indgangen til butikken. Vi har, som noget nyt, fået en ny stor reol op i vinduet. Der er 16 rum i - næsten som en kæmpestor sætterkasse. Det bliver hyggeligt at bytte rundt på tingene og lave nye temaer. Og også forholdsvis nemt.
Problemet er ind imellem, at hvis jeg begynder at lave om på indretningen, så involverer det hele butikken og inden jeg får set mig om, står alting hulter til bulter. Forhåbentlig kan min nye store reol hjælpe med til at holde lidt orden. Om ikke andet så i vinduet.
Vi har åbent idag søndag 13-16.