torsdag den 28. juli 2011

Lade sommerdage....

Sommervejr er sommervejr og selvom det ville være skønt med lange varme dage og ikke mindst lange lune sommeraftener, så nyder vi altså ferien alligevel. Når det regner males der lidt på den store kommode i det lille soveværelse, bages lækre italienske chokoladetrøffelkager og brownies med fudge, eller små babyfrøer på tur over den våde terrasse fotograferes....



Og når solen endelig skinner, så hopper vi på cyklerne, smutter over med den lille færge Columbus fra Kulhuse til Sølager, og kører til slagteren i Nørregade i Hundested. Her køber vi frisksmurt smørrebrød og lune frikadeller, og så går turen til Knud Rasmussens hus, hvor vi finder et bænkebord, som vi dækker med dug, fint Aluminiafajance og smukke glas, og så spiser vi frokost i disse skønne omgivelser.
I det fjerne kan man ane færgen på vej fra Hundested til Rørvig.



Senere cykler vi videre langs vandet til den lille by Kikhavn - hvor der i øvrigt afholdes det legendariske loppemarked på lørdag - forbi caféen (der ikke var åben, så jeg fik ingen kaffe:-() og videre til bogbyen Torup, hvor vi lige tjekkede én af bogudsalgene, men desværre ingenting fandt - denne gang.
Nyder de små togoverskæringer - og togmanden dyttede, da han kørte forbi os. Efter Oles udsagn fordi jeg opfører mig som en 3 årig!

God sommer, hvor end I er...

torsdag den 21. juli 2011

Berlin

Vi er nys hjemvendt fra en skøn ferie i Berlin, som trods diverse vejrmeldinger både i Danmark og i Tyskland, blev med sydeuropæiske temperaturer, og mulighed for at sidde på fortovsrestaurant og spise sent om aftenen. Det var helt fantastisk.
Èn aften regnede det, og da hentede Ole sushi og hvidvin, som vi spiste i sengen på vores hotelværelse. Ret hyggeligt.
Vi har været i Berlin rigtig mange gange efterhånden, men denne gang kørte vi byen tynd på cykler. Den var en helt ny oplevelse og naturligvis en helt anden måde at opleve Berlin på. Vi plejer altid at købe et tageskarte hver dag og så afsted - ofte med metroen, hvor man jo kører rundt under jorden det meste af tiden.

Her er jeg foran Brandenburger Tor. Bemærk den røde cykel, som blev min kæreste ven i tre dage. Det endte nemlig med, at vi overhovedet ikke brugte de offentlige transportmidler andet end til og fra lufthavnen. Der er meget vi allerede har set i Berlin, så denne gang nød vi bare at køre fra bydel til bydel og opleve byen på en anderledes måde. Blandt andet de mange parker og grønne arealer samt de små torve og pladser. Det skal siges, at vi var i byen over en weekend, og at vi primært cyklede lørdag og søndag, hvor trafikken ikke var så voldsom. Ved ikke helt om jeg turde begive mig ud på cykel i Berlin en ganske almindelig mandag morgen i oktober, for der er knald på, når man kommer udenfor stierne. Heldigvis er det mere eller mindre almindeligt at køre på cykel på fortovet - hvis man altså viser hensyn til de gående.

Vi havde bryllupsdag på ferien, og spiste sen frokost på en skøn libanesisk restaurant i Eberswalderstrasse. Vi fik vores "sædvanlige" - nemlig en stor tallerken med forskellige små retter og to gafler, samt to store glas libanesisk rødvin. Ksara hedder vinen, og den smager forrygende. Betjeningen er altid utrolig venlig og personlig og selvom vi har været der mange gange er vi aldrig blevet skuffet. Der bliver altid kræset om både os og maden. Og så har de menukort på alle mulige sprog - også dansk.
Restauranten hed Der Phönischer.

Èn af de gange vi var i Berlin fandt vi i Kreuzberg en lille papirvarehandel - Papeterie. Den ligger i Oranienstrasse 196. Her kan man købe både skønt papir, små stempler, fine penne og den slags. Jeg købte nogle ark med robotter og et par stykker med vintage påklædningsdukker. Skal nok vise dem frem, men jeg har ikke fået taget et billede endnu.

En anden skøn butik er denne i Uhlandstrasse i Charlottenburg. Vi har tidligere boet (og gjorde det også denne gang) i Charlottenburg, så vi var forholdsvis stedkendte, og denne køkkenbutik skulle vi bare forbi igen.
Billederne herunder kan måske indikere, hvorfor jeg synes butikken er så fin. Det handler naturligvis om de skønne ting der er til salg i butikken - ALT til feinschmeckeren i køkkenet - men også om den måde butikken er indrettet på med gamle biler og andre kuriositeter.







Og så er der naturligvis alle loppemarkederne - hvis man er så heldig at være i byen over en weekend. Vi besøgte flere af dem. Maurpark er jo nærmest et must, men jeg synes bestemt ikke det er det bedste eller hyggeligste. Vi kom der mest pga. "strandbaren" midt i det pulserende menneskemylder, samt den lille bod Schmuckzeug, hvor vi ofte køber nogle sjove finurlige smykker med hjem til vores piger.
Markedet på Marheinekeplatz i Kreutzberg er rigtig hyggeligt. Ligeledes det på Boxhagener Platz i Friedrichshain. Det var vi ret begejstrede for. Ole købte en fed retrolampe fra DDR-tiden. Der kommer billeder, når den er hængt op. Jeg købte mig en lille bambi med kaninven, samt nogle originale farveblyanter med 50 år på bagen. Æsken, som jeg faldt for, ser ud som om den er ny, men køberen forsikrede, at der var tale om et lager af gamle æsker.

Jeg kunne blive ved med at vise billeder og fortælle om Berlins fortræffeligheder, for det er virkelig en dejlig by at besøge, men det er nok på tide jeg holder, og kommer ud og spadsere en tur med Ole.

God dag til Jer allesammen.

fredag den 15. juli 2011

Ferie....

Endelig blev det "rigtig" ferie herhjemme. Jeg har brugt ugen på at male og tapetsere, og jeg har faktisk haft rigtig travlt. Nu står stue og entré og ser lyse og fine ud (på nær træværket, men det tager jeg lidt efter lidt i løbet af sommeren).
Igår blev det Oles tur til at begynde ferie, og han havde glædet sig helt enormt. Jeg ville overraske ham med sushi, men fiskehandleren havde ferielukket og i den silende regn havde jeg ikke lyst til at køre ret langt efter fisk. Heldigvis havde Irma sushibakker på tilbud, så jeg købte to. For at det kunne blive lidt hjemmelavet - og for at supplere de to bakker fra Irma - købte jeg en side røget laks og lavede er par ruller med avocado og gulerod og agurk. Det smagte fortrinligt, og Ole blev så glad, da han så menuen.
Nu venter tre ugers afslapning foran os. Skønt.


God weekend - og god ferie til alle feriebørnene:-)

onsdag den 13. juli 2011

Tapetsering

Så har jeg endelig fået sat det skønne grønne retrotapet op i vores entré. Tapetet købte vi hos Katinka, der har butikken Blandet Landhandel i Skibby, for snart mange måneder siden. Nu da jeg har ferie, har jeg tid til at få den slags gjort. Som jeg før har nævnt har JEG ferie, hvorimod den stakkels Ole fortsat skal trælle i trædemøllen. Heldigvis kun en dag endnu - så har vi ferie sammen.-)


Vi har valgt kun at tapetsere den ene væg, da mønsteret er ret iøjnefaldende. Oles kollega Lena, genkendte i øvrigt tapetet, som magen til det hun har i sit sommerhus - bare i nogle andre farver. Det havde vist hængt der i mange år, så vi taler ægte retro:-)


Jeg synes det ser så dejligt ud, når man ser de to tapeter i en sammenhæng, hvilket man gør, når man sidder i vores spisestue og kigger ud i entréen. Et væld af farver og mønstre. En anden af Oles kollegaer mente at kunne genkende vores gule tapet, som ét hun havde haft i sit køkken i sin tid. Superskægt at tænke på.
Nu skal vi have fundet den rigtige lampe - eller lamper. Nogen der har gode idéer?

søndag den 10. juli 2011

Gode loppefund og klunserier

Vi har været i sommerhuset denne weekend, og der var loppemarkeder. Hele tre styks, i vores område. Op på sommerhusminicyklerne og derudaf.
I medborgerhuset fandt vi flere gode sager. Et Heidiagtigt billede, en lille dypkoger (som skal med på ferie) og disse skønne engelske fajancefade. Jeg ville elske at beholde dem slev, men hvor pokker skal jeg have dem henne. Hjemme har vi Aluminia Sonjafajance og i sommerhuset har vi Aluminia Poul. Derfor kommer fadene til salg i butikken.

Og så var der denne Soda Stream. For et par uger siden købte vi på et loppemarked den orange model, magen til den jeg havde som barn, men den manglede den lille dims, der trykker flasken op i røret, og der var heller ingen flasker til. Nu har vi så fundet denne model på loppemarkedet. Til 30 kr. inkl. 6 flasker og to patroner, hvoraf den ene er fyldt. Jeg er så dårlig til at få drukket vand, men jeg er vild med Pellegrino. Det kunne jeg drikke i litervis. Nu bilder jeg mig selv ind, at jeg med min nye maskine kan fremstille den selvsamme blide brus i mit postevand, og sandelig om ikke jeg hælder vand ned, som aldrig før. Det er fantastisk.

Der var jo vand i vores kælder - som i så mange andre kældre i København og omegn, hvilket har betydet, at folk har ryddet ud og smidt ud i stor stil. Og se, hvad jeg har klunset. Denne skønne gamle retroparasol skulle i containeren, iøvrigt sammen med en anden fin parasol - lyserøde striber og små hvide frynser - men jeg reddede dem begge begge, og nu står de i vores sommerhushave og ser skønne ud og giver skygge - på den helt rigtige retroagtige måde:-)

Og så var der lige Mørks loppemarked i Hullet i Kulhuse. Der stod denne fine sag fra Stylesnob og flashede sig selv mellem alverdens ragelse og lopper. Haps, den napper jeg til en tyver. Mørk grinede, da jeg spankulerede derfra med tasken over skulderen - og det gjorde jeg også:-))

Fortsat god søndag.

fredag den 8. juli 2011

Feriestart....snart:-)

Om nogle få timer begynder min ferie. Når jeg kigger ud af vinduet føles det ærlig talt ikke sådan, men det er jo den danske sommer i en nøddeskal!
Butikken er lukket ned de næste fire uger (ikke netbutikken, men den fysiske del i Hesseløgade), og det føles allerede utrolig afslappende.
Den kommer dog ikke til at stå på afslapning de første dage herhjemme, for jeg har en liste så lang over ting, jeg skal have ordnet. Blandt andet skal jeg have spartlet og malet et par vægge og et par lofter, og så skal der tapet op i gangen. Der kommer billeder - før og efter.-)
Nå men indtil ferien rigtig begynder vil jeg begynde dagen med en kop neskaffe med mælk og en banan/jordbærsmoothie.



Rigtig god weekend allesammen:-)

tirsdag den 5. juli 2011

Sommerudsalg i Davids Engle

Vi forstætter de næste to dage - ONSDAG og TORSDAG 14-17 - med at holde sommerudsalg. Vi trækker 20% af prisen på vores egne varer, samt smykkerne, som Marie har lavet. Herefter går vi på ferie i 4 uger. Det betyder naturligvis ikke, at netbutikken er lukket. Næ nej, den er altid åben:-). Men i Hesseløgade 1 lukker ned vi for sommeren.
Sidste sommer havde vi held med at arrangere en enkelt lørdag, hvor vi tog til byen og ånbnede op i butikken, og så kom folk og hentede de ting de havde bestilt. Det var ret smart, og det gør vi gerne igen.
Det sker jo også, at vi tager på loppemarked i løbet af sommeren (you think!!!) og derfor bliver der altid løbende fyldt op med gode sager.
Måske vi ses:-)

mandag den 4. juli 2011

Fra Lady & Vagabonden til....den lille havfrue!!!!

Det begyndte så idyllisk med kødboller i tomatsauce a la Lady & Vagabonden....

Her kunne vi så sidde i sommerhuset og trille kødboller med næserne og nyde hinandens selskab....

Det gjorde ikke oplevelsen ringere, at vi sluttede måltidet af med en dejlig jordbærkage med creme - næh det gjorde bare idyllen total....

Og her kommer opskriften, hvis nogen skulle få lyst til at gøre den efter....

Men mens vi sad og hyggede i sommerhuset væltede vandet i kaskader - først ned fra himlen og derefter op fra kloakkerne....

Det med kloakkerne vidste vi heldigvis ikke noget om før vi kom hjem om søndagen....


Øv, øv og tre gange øv....

fredag den 1. juli 2011

Sommerudsalg i Davids Engle

Vi er ved at gøre klar til sommerferie og i den forbindelse skal der ryddes ud i vores varer i butikken. Derfor holder vi sommerudsalg på søndag den 3. juli 13-16 i Hesseløgade 1 på Østerbro.
En del ting er allerede sat ned og der vil desuden være 20% rabat på alle vore egne vare. Når jeg skriver sådan, er det fordi vi har en del ting i kommision for forskellige kreative kvinder. Blandt andet Moster Pips, der laver skønne kaffe,- og thevarmere i Libertystoffer og gamle broderier. Disse er desværre ikke på udsalg.

Kig evt. forbi vores hjemmeside Davids Engle og se vores varer - og husk vi trækker 20% af prisen.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ, AT VI DESVÆRRE IKKE MODTAGER DANKORT - KUN KONTANTER.





Rigtig god weekend:-)