søndag den 30. oktober 2011

Blogtræf den 12. november

Fruit and the city har været så venlige at sponsorere vores blogtræf på Østerbro lørdag den 12. november. Det er Rikke med de unikke kjoler, der har fået den aftale i stand. Jeg glæder mig rigtig meget til at sætte tænderne i sådan en buket.

Hvis du har lyst til at være med til at klippe kliste i Rie Elise Larsens smukke papirer, så tilmeld dig her.

God søndag aften til Jer alle :-)

torsdag den 27. oktober 2011

Berliner Tourguide

Det er jo ikke første gang jeg bringer indlæg om Berlin, men det er altså også en by, der bliver ved med at overraske os. Det er vores 9. tur herned, og vi er slet ikke færdige.
Jeg må derfor forberede på, at de kommende indlæg vil omhandle vores ferie i denne dejlige metropol.
Denne gang valgte vi at leje en lejlighed i bydelen Prenzlauer Berg, og vi kørte i bil herned for første gang.
Lejligheden er stor og rigtig fin med stuk og parketgulve, og det er en dejlig luksus pludselig at have både badekar og opvaskemaskine. Udsigten fra altanen indbefatter Fjernsynstårnet på Alexanderplatz.
Lige nedenfor kører sporvognen - eller tram, som den hedder. Overfor ligger der en gammel kirkegård. Vi har udsigt til de smukke træer fra stuerne.
Den ældste del af kirkegården er ret gammel, og det er hjerteskærende at gå forbi det store monument, der er rejst over en families børneflok. Alle er de døde som børn eller som helt unge tilbage i 1800-tallet. Den bagerste og ældste del af kirkegården er misligeholdt, hvilket giver den et spøgelsesagtigt udtryk. Væltede gravsten, ukrudt og et sted var der ligefrem hul ned til graven mellem nogle store rødder. UHHHAHH....hvem sagde Halloween!

Forleden var vi på tur til Wannsee, hvor vi sejlede med BVG's lille færge over søen til den lille landsby Alt Kladow. Turen kan sejles på busbilletten, den tager 20 minutter, og det kræver billet til zone AB. Man kan tage bussen tilbage til byen fra Alt Kladow, men man kan også sejle tilbage til Wannsee station. Den lille færge sejler over søen hver halve time. Det er en virkelig smuk tur, og vi anbefaler den varmt.

På vejen til Wannsee gjorde vi stop i Grunewald, som er sådan en fin lille S-station i udkanten af byen.

Ved stationen er der et mindesmærke for de mange tusinde jøder, der her fra Spor 17 blev sat på godstog og transporteret til koncentrationslejrene.
Alle afgange med antal mennesker, dato og destination er nedfældet langs sporene i mindeplader.


Der lå friske roser på begge sider af perronkanten og flere steder stod der gravlys.

Nogle havde langt breve, hvori de beskrev nogle af de enkelte menneskers historie. Jeg læste om Golda og hendes 20 årige datter. Det lykkedes datteren af flygte fra toget sammen med nogle andre, men man ved ikke noget om hendes videre skæbne. Goldas liv derimod, endte næste dag, da hun ankom til en koncentrationslejr.

Det var naturligvis dybt bevægende og vi var noget berørte, da vi gik derfra. Heldigvis vidste vi, hvad vi skulle se, så vi var forberedte.
Vi gik fra spor 17 ned til den lille biergarten, der ligger lige overfor stationsbygningen. Her gik vi ind og bestilte en stor mørk øl hver.

Det lille værtshus var udstyret som man forventer af en rigtig gammel tysk knejpe. Væggene var beklædt med mørkt træ, der hang gevirer rundt omkring, cigaretrøgen lå tykt, og der var plasticblomster alle steder. Belysningen var naturligvis dæmpet.


Øllet smagte fantastisk, og vi fandt plads i ikkerygger-delen, men vi var glade for, at vi ikke skulle spise på stedet, for til trods for, at der var pinligt rent i alle kroge, begyndte personalet pludselig at rumstere med koste, og snakke højlydt om "rotten"! Glasdøren ind til vores del af knejpen blev lukket - efter at krofatter lidt hektisk havde stukket hovedet ind og spurgt om alt var fint! Jo tak - alles gut!

tirsdag den 25. oktober 2011

Blogtræf på Østerbro den 12. november


Sammen med Pia og Rikke skal jeg arrangere blogtræf på Østerbro den 12. november fra kl. 12.30. Vi er blevet venligt sponsoreret af Rie Elise Larsen og skal blandt andet lave fine ting i papir - måske til jul....
Hvis du har lyst til at deltage, så giv en melding her eller hos Rikke (Karlas Forbindelse) eller Pia (Moster Pips Prikker).

Ses vi?

Kate

onsdag den 19. oktober 2011

mandag den 17. oktober 2011

Efterårsweekend

Denne weekend tilbragte vi i sommerhus i Vig med Oles søster og svigerinde. Vi var på en lille udflugt til skoven Ulkelev - efter at have rundet tuskemarkedet i Vig.


Skoven har en spændende historie, da der siden 1300-tallet har været landsby i skoven. I slutningen af 1700-tallet blev de sidste landsbybeboere tvangsforflyttet, og man siger, at man stadig kan fornemme skovfolket, som beboerne blev kaldt, rundt omkring i skoven.


Der er sat nogle fine små skulpturer op rundt omkring i skoven, som forestiller de hvileløse beboere fra landsbyen.

Ønsker Jer alle en dejlig uge - også Jer med efterårsferie:-)

torsdag den 13. oktober 2011

Æggeforme

Jeg så disse fine æggeforme på Pias blog. Hun sælger ud af sine gemmer, og jeg synes formene er rigtig fine og dekorative. Selvom de nok mest er til påske, tror jeg, jeg vil have dem liggende fremme til jul også - måske hele året.

Lige nu er de arrangeret i en melonklokke sammen med en gammel salmebog og et par gamle skudsmålsbøger samt en enkelt valdnød.

Hele herligheden står på en opsats fra keramikeren Jesper Packness, der har forretning og værksted i Store Kongens Gade.

Ved siden af står de gamle karafler - måske venter de på at blive fyldt med portvin, når vi nærmer os december!

Dejlig efterårsdag til Jer alle.

mandag den 10. oktober 2011

Små sko

For nogle uger siden fandt jeg en plasticpose i en container med disse tre små par sko. Hvor gamle de er ved jeg ikke - måske nogle af Jer har et bud!


Her er de små sorte lædersko. Jeg tænker de har været til finere brug. Bemærk den søde lille knap, der lukker skoen.


Og bemærk også de små stikninger langs sålen. Skoene er brugte, men egentlig i forbløffende fin stand, når man sammenligner med, hvordan børnesko hurtigt kommer til at se ud idag.


Skoene har lædersåler. Jeg ved, at en ældre kvinde døde i ejendommen og at hendes eneste søn var ved at tømme hendes lejlighed. Kvinden hed Dora, men jeg kendte hende ikke. Måske det var hendes sko, og måske hendes søn ikke syntes de var værd at gemme på.

Inde i skoene står der "Staalsvang med ort. indlæg". Måske et lille barn med skæve fødder...nårh. Tænk at sådan nogle små sko kan sætte så mange tanker igang hos én (mig).

Og så er der de små røde træsko. Her kan man se, at knappen på den ene er skiftet ud. Man smed tydeligvis ikke bare sko ud, fordi man mistede en knap - næ man satte en ny på.


De er godt slidte. Måske tilhørte træskoene Dora. Hvis de havde tilhørt hendes søn havde de nok ikke været røde.


Og vi taler virkelig om TRÆ sko.


Og så er der de små babysko i læder. Sådan har babysko vist set ud i umindelige tider, har de ikke? Det er mere på de to andre par, at man kan se noget fortid og historie.

Sjovt at tænke på, at nogen - måske Dora - har valgt at gemme disse små børnesko - måske i en menneskealder.
Hvis nogen af Jer har et bud på, hvor gamle de små sko er, må i gerne give en melding. Indtil videre står de til pynt herhjemme.

søndag den 9. oktober 2011

Nyt plastictæppe til hjemmet

Igår eftermiddags var vi lige forbi Det Mondæne Skur. De har iøvrigt tilbud på mange af deres østeuropæiske møbler i denne måned, da de snart får nye ting hjem. Der var nogle fine langborde og nogle ret lækre vitrineskabe til rimelige priser.
Nå men vi skulle hverken have langborde eller skabe (desværre), så istedet købte vi et plastictæppe fra Nordal - på tilbud til 100 kr.


Det skulle ligge i entréen tænkte vi, men der passede det slet ikke.


Vi forsøgte flere forskellige muligheder, indtil Ole foreslog, at vi lagde det under sofabordet. Og se det var en helt anden sag, for nu passede tæppet som fod i hose.


Det viste sig nemlig til, at den lilla farve i tæppet er nøjagtig den samme som farven på sofabordet. Desuden passede størrelsen på tæppet perfekt med længden på vores sofa.


Nu bliver sofahjørnet samlet bedre, med den fine kurvestol på sidelinjen. Rigtig fint, og skægt som en lille ting kan gøre en stor forskel.

Rigtig dejlig søndag til alle, der læser med:-)

lørdag den 8. oktober 2011

En lille opstilling med Oles ventilator

For et stykke tid siden købte jeg denne ventilator til Ole. Den er fra Frankrig, og jeg skal love for at den virker.


Jeg synes den er meget cool at sætte under det fine gamle tryk af Chr.IX, som jeg har arvet fra Tante Thea.


På rammen hænger denne lille stjerne, som er købt på vores ferie i Calgary for et par år siden. Den var egentlig tænkt som juledekoration, men den er så fin, så den kom aldrig ned, da julen var ovre.


De små apotekerflasker fik jeg forærende. De skulle have været solgt i butikken, men nu har jeg selv "taget" dem:-). Det lille marsvin fik jeg af en sød ældre dame, da jeg var en lille pige. Hun forærede mig den, da mine to marsvin døde, O'Malley og Duchess, opkaldt efter kattene i Aristocats, (på trods af, at marsvinene var mor og datter!)


Hele herligheden står på en kommode, som vi fiskede op af en container for et par måneder siden, dresset lidt hyggeligt op med en lyskæde. Jeg elsker lyskæder....
Metalæsken ligner noget, der har ligget i en gammel bankboks. Nu indeholder den regnskaber og den slags. Hvem-Hvad-Hvor-bøgerne er fra 1962 og 1965, som er Oles og mit fødselsår. Foran ligger Tante Theas gamle salmebog samt mine oldeforældres skudsmålsbøger.


Superdejlig lørdag ønsker jeg Jer allesammen.

fredag den 7. oktober 2011

Fridag med skema

Idag har jeg en sjælden fridag og den er planlagt grundigt:-)
Frisørtid kl. 11. Kaffe med to dejlige kvinder kl. 13. Derefter fri leg med Ole!!! Måske med en tur til Ikea efter en helt særlig skrue til køkkenvasken.
Ja ja. Det bliver sikkert fantastisk:-)
På billedet herunder har jeg lavet en lille montage med mig selv i min retrokjole og med de søde øreringe Maria har lavet til mig. De passer helt perfekt til farverne i kjolen.


Rigtig god weekend allesammen.

mandag den 3. oktober 2011

Kvædehøst

Så fik vi lukket butikken i Hesseløgade og fik flyttet vores varelager hjem på Strødamvej. Det har været hårdt arbejde, det må jeg indrømme, og jeg var træt, da vi nåede fredag.

Vi valgte at tage i sommerhuset, nu da sommeren endelig havde ramt landet, og det var fantastisk.

Kvæderne havde vokset sig store og smukke, og vi plukkede så mange vi kunne nå. De er så smukke og de dufter meget aromatisk.

Hjemme på Østerbro blev kasserne på altanen fyldt med weekendens høst.

Én af genboerne i sommerlandet forærede os nogle dejlige Ingrid Marie æbler, som allerede i går aftes blev brugt til en æblekage - ikke dem allesammen. Der er stadig mange tilbage.

Og så var der roserne. Jeg måtte bare have en buket med hjem - sammen med pelargonierne, som har vokset sig kolosalt store over sommeren. Nu skal de overvintre hjemme i byen.

Rigtig dejlig mandag til Jer alle.