mandag den 30. januar 2012

På tur i De Gamles By

I sidste uge var jeg en tur i De Gamles By med en håndfuld unger fra børnehaven. Vi har et lille kolonihavehus derovre. Husene blev renoveret for et par år siden og flere af institutionerne i bydelen har fået sit eget hus med have.
Dette er ikke vores havelåge, men jeg blev fanget af de smukke farver i vintersolen.
Se selv....

fredag den 27. januar 2012

Nye sager i butikken

Efter at have ligget lidt på den lade side i forhold til vores butik, er der nu kommet gang i den igen.
Herunder ser I en skøn gammel arkitektlampe - i orange :-) Den magler et par fjedre, men det udgør ikke det store problem. Lampen er fin i lakeringen og koster 129,-


Der er jo noget tid til jul, men jeg synes alligevel I skal se dette skønne sæt fra Stavangerflint.
En (grød)skål og fire portionsskåle. Læg lige mærke til de skønne motiver, med nisser, der læser avis. Sættet koster 149,- Det er i perfekt stand.


Og så er der kopper, kagefad og sukkerskål fra Villeroy og Boch i en skøn 80'er farve; koboltblå.
Sættet koster 149,-


Rigtig dejlig weekend allesammen:-)

søndag den 22. januar 2012

Yvonnes kaffekopper

På et loppemarked - faktisk i Gladsaxe Teaters tomme foyer - fandt jeg forleden disse kaffekopper. Jeg synes mønstret er rigtig fint og totalt retro. Stellet er made in GDR - altså det gamle Østtyskland. Hvis man har været en tur i Berlin ved man, at retrostyle fra før murens fald er i kæmpehøj kurs, og når man betragter mønstret på disse kopper kan man jo kun tilslutte sig.


Stellet hedder Colditz og har faktisk en rigtig fin historie. En historie jeg læste på bloggen "Når genbrug bliver guld".
Kvinden bag bloggen, Helene, havde været på udsalg på Nordisk Films rekvisitlager, og havde blandt andet købt noget af dette stel.

Det var det selvsamme kaffestel, som Yvonne serverede kaffe i for Egon, Keld og Benny i Olsen Banden ser rødt. Måske Yvonne har hældt fløde i kaffen med lige præcis den flødekande, som Helene var heldig at få fingrene i:-)



Olsen Banden var utrolig populær i Østtyskland, og i Berlin var der et værtshus, der var opkaldt efter de danske film. Vinduet var prydet med de tres siluetter. Stedet er desværre lukket nu.


Nu er de fire kaffekopper med tilhørende underkopper sat til salg på min hjemmeside Davids Engle for 99 kr. for hele sættet.


Der var et par ekstra underkopper med, da jeg købte kopperne, som jeg nu bruger til bloklys. Det ser utrolig fint ud. Desuden er gamle kaffekopper også gode til at plante små løgblomster i, og det bliver jo meget snart aktuelt.


Glæder mig til forår....

fredag den 13. januar 2012

Kunstmadammerne

Det kunne måske godt være hende her, der var en kunstmadamme, men det er det ikke i dette tilfælde.


Nej det er nemlig Bente og Irena, der er madammerne, og som er de to kvinder, der ejer butikken "Kunstmadammerne" i St. Kongensgade 32 i København.


Denne lille perle af et skatkammer, for folk med hang til kunst, design og nostalgi, ligger lige under caféen, så den er desværre let at overse.

Derfor vil jeg mægtig gerne gøre lidt reklame for den, for her er virkelig noget for enhver smag - og til rigtig rimelige priser.


Se bare på billederne herunder.


Skønne skønne sager....


Her ses lidt af ét af de smukke rustikke lægeskabe, som også sælges i butikken.


Denne er én af mine favoritter. Det er en gammel københavnergadelampe, der er lavet om, så den kan hænge indendøre.


Og se lige her; Velosolex....:-))


God weekend til Jer allesammen.

søndag den 8. januar 2012

Brio spil på udsalg i Bog & Idé

Prøv lige at disse to skønne spil...

De er fra Bog & Idé på tilbud til kr. 39,95....

Jeg kunne finde på at købe dem til mig selv - bare for at få miniature Briofigurerne. Særlig hunden er bare så fin. Istedet har jeg købt et spil til vores lille niece og ét af hvert til børnene i børnehaven.

Vinder af emaljeskilt fra Ramsign

Så er vinderen af min give away fundet. Det blev Dorthe Thorup, der blev den heldige med nummer 3. Det var svigermor Karen, der agerede lykkens gudinde.
Skriv lige til mig, Dorthe, så finder vi ud af noget.
Davidsengle@gmail.com

lørdag den 7. januar 2012

Café Retro

Igår besøgte jeg en hyggelig café i Knabrostræde 26. Det er en non-profit café, der drives af frivillige. Overskuddet går til Indien og Afrika.
Udover den gode karma på stedet, er rammerne også ganske charmerende. Gamle fritlagte bjælker og en stor kalket brændeovn midt i det hele. Der går en trappe op til 1. sal, som er en slags svalegang. Hele molevitten er indrettet med gamle veloursofaer og polstrede lænestole. Væggene er beklædt med tapeter i guld og vinrødt og lamperne er fra 70'erne. Et superhuggeligt sted.
Senere på aftenen skulle der være live musik, men vi nød bare en Ale og et glas rødvin og så tog vi hjem og lavede mad.
Rigtig god weekend til Jer allesammen.

tirsdag den 3. januar 2012

Skøn britisk inspiration

Min første dag i det nye år har jeg for en stor del tilbtagt på sofaen med computeren på skødet. Her fandt jeg, blandt meget andet derude, denne fine blog med tilhørende butik. Happy loves Rosie hedder denne britiske blog, som jeg bliver virkelig glad af at kigge på. Og det det skal I også se.






Dejlig første uge i januar til Jer alle - husk vi går mod lysere tider....

mandag den 2. januar 2012

Give Away

Året 2012 skydes her på bloggen igang med en give away. Denne gang er det firmaet Ramsign, der sponsorerer.
Vinderen bliver kontaktet af Ramsign og kan derefter vælge et husnummerskilt (ikke navneskilte) i emalje, med 1-5 tal i ét af Ramsigns fem klassiske designs.
Gå ind på Ramsigns site og tjek dem ud. De er så fine. Jeg ville rigtig gerne have sådan et smukt emaljehusnummer på min sorte sommerhytte.
Skriv en lille kommentar herunder, og du deltager i lodtrækningen. Hvis du har lyst til at linke er du velkommen til det også.
Jeg finder den heldige vinder på søndag den 8. januar. Så er der gået en uge af det nye år, og det skal da fejres.

søndag den 1. januar 2012

Min iPhone og Instagram

Billederne herunder er taget med min iPhone 4. Jeg har brugt en gratis App, der hedder Instagram.
Billedet herunder er mine smukke cocktailglas der er gjort klar til champagnecocktails....

Med denne App kan man redigere og dele sine billeder.
Billedet herunder er af den skønne champagnesorbet vi fik igår aftes.

Læs mere på den skønne blog Creative Mint
De små cupcakes var ret dejlige. Et fint alternativ til kransekage.

Træet er her stadig....

Og sådan her kommer stuen til at se ud igen - bare ikke idag....