søndag den 25. september 2011

Sælges for 399 kr.

Vi har nu lukket vores butik i Hesseløgade 1 og er ved at tømme lokalerne for møbler. I den forbindelse vil vi rigtig gerne have vores smukke unikke skænk solgt, så vi er fri for at transportere den hjem til vores lagerlokale på Strødamvej.

Skænken har vi brugt som desk i butikken, og det var den helt perfekt til, da den er 94 cm. høj.


Jeg har malet den lavendelblå og tapetseret fyldningerne med mønstret papir fra Rice.


Man kunne også bruge skænken i et køkken, hvis man har plads til det. Skænken er 180 cm. lang og 55 cm. bred.


Bagbeklædningen er også malet.


Grebene er ikke mere så gode, men de er originale. Desuden er det jo let af udskifte greb.


Hvis du er interesseret, så kontakt mig på min mobil 2441 0724.

søndag den 18. september 2011

Loppemarked i Davids Engle

Igår havde vi loppemarked i og udenfor butikken i Hesseløgade.

Vi havde inviteret vores naboer og genboere til at være med og det var der flere, der havde lyst til. Nogle faldt dog fra undervejs, så vi endte op med at være os samt Agnete fra den anden side af gaden og Mariann.

Her ses et udpluk af Marianns ting. Hun har også netbutikken Annas Moster.

Det var hyggeligt, og selvom det blev lidt koldt sidst på dagen, så holdt vejret nogenlunde tørt.

Vi havde pakket en del ned i butikken, så der blev plads til de andres lopper, og det der fyldte for meget inde i butikken, rykkede vi ud på fortovet.


Vi skal fortsætte vores netbutik fra et lokale i vores ejendom, så det var dejligt at få ryddet lidt ud.


Mariann havde bagt sin søsters konfektkage, som hun serverede for os loppefolk, og gæsterne kunne købe et stykke med hjem til kaffen for 5 kr. Den smagte forrygende.

Her kommer opskriften på Marianns skønne kage:

SVENSK KOKOSKAGE

4 æg

6 dl. sukker

150 g. margarine

6 sp. kakao

2 tsk. vanillesukker

lidt salt

3 dl mel

Æg og sukker piskes, derefter tilsættes smeltet marg.vanille, kakao, salt og til sidst mel

Hæld dejen i en stor bradepande (beklædt med bagepapir)

Bages midt i ovnen 15-20 min ved 200 grader



Imens gøres glasuren klar

200 g kokos

2 dl. sukker

1 dl. sirup

1½ dl fløde

75 g margarine

Alle indgedienserne kommes i en gryde, småkoger i ca. 5 min.

Når kagen har været i ovnen i de ca. 15-20 min, bredes glasuren ud over kagen, som derefter sættes i ovnen igen, og bager yderlige ca. 10 min (til glasuren har fået farve)


God søndag - og god kommende uge til alle Jer, der læser med.

torsdag den 15. september 2011

Giv os Danmark tilbage

Kom så Danmark.
God valgdag allesammen.

mandag den 12. september 2011

Café Ludies

I Masnedøgade har der gennem årene ligget skiftende restauranter og caféer, i byggeriet, der støder op til Garvergården. Nu er der kommet et nyt skud på stammen, og det vil jeg gerne slå et slag for. Grunden er, at der ikke ligger nogen caféer på den del af Østerbro, og det synes jeg er ærgeligt. Jovist der er hyggeligt på Kapers og på Øster Fælled Torv, men alligevel....Det kunne være så dejligt, hvis bare lidt af den gode stemning kunne brede sig over til os på "Ydre" (læs: Ydre Østerbro, som strækker sig helt til Emdrup, hvor jeg bor, og hvor der ikke bliver mindre kedeligt, jo længere væk man kommer fra Østerbrogade, skal jeg hilse og sige)
Det er Café Ludies jeg taler om. Den er italiensk. Vi bestilte dog begge en okseburger, og den var rigtig god. Til burgeren fulgte en stor portion pommes frites. Jeg syntes ciabattabollen var lidt kedelig - den kunne sagtens have været ristet lidt mere og været lidt mere lun og sprød, men ellers var det en "rigtig caféburger". Ikke særlig italiensk, men ligesom man finder den andre steder - og også lidt bedre end man finder den de fleste steder. Prisen var 89 kr.
Til burgerne fik vi hver en fadøl. Den kostede 40 kr. Egentlig ganske rimeligt.




Tjeneren var en virkelig sød ung pige. Det gik ikke lynende hurtigt, men vi var vist også ankommet samtidig med to andre borde, og vi skulle alle have frokost.
Indretningen af caféen er lige i øjet. Et sammensurium af gamle borde og stole, der sammen med tændte stearinlys, olie og eddikeflasker på alle bordene, reoler, der bugnede af vin og fine kuriositeter at kigge på både i stueetagen og på 1. sal, skabte en dejlig rustik stemning, der nemt kunne lede tankerne hen på en lille restaurant i Italien.




Det var en dejlig detalje, at lysene på alle bordene var tændte - også selvom der endnu ikke sad gæster ved dem. Det skabte en fin stemning.
På toiletterne var der også tændte lys, og et stort smukt ciseleret spejl, samt en hylde fyldt med rene frottéhåndklæder, så man selv kunne skifte. Dejligt og lidt eksklusivt.
Jeg har læst et par anbefalinger af restauranten her, og det lyder bestemt som om vi skal derover igen og spise middag en aften.

søndag den 11. september 2011

Retrokjole

I fredags havde jeg fridag, og udover at købe de dejlige greb til mine skabslåger i entréen, som jeg viste frem igår, så var jeg også lige forbi den lokale genbrugs. Her var der sørme gevinst.


Som Ole sagde, så er det en rigtig Yvonne-sag. Materialet er lidt kittelagtigt, men kjolen har faktisk et fint snit, og jeg tror bestemt jeg skal ud og spadsere i den på en solrig septemberdag.


En skøn detalje med de højrøde knapper på den ellers så farverige og mønstrede kjole.

lørdag den 10. september 2011

Fredagsfri og lidt shopping

Da vi for et par uger siden lagde lejlighed til en fotosession havde vi købt nye greb til vores skabsdøre. Det var en nødløsning, fordi vi ikke havde fundet de helt rigtige, der passede til det grønne tapet. Grebene var i grønt plast og købt i Ikea, og de kostede nærmest ingenting. Desværre var de bare slet ikke "de rigtige".
Igår var jeg så forbi Rambow, hvor de har et fint udvalg af skønne keramikgreb fra blandt andre Susan Liebe. De er så smukke, men når man skal bruge 8 og de koster 80 kr. pr. stk. så vil det hurtigt blive noget af en udskrivning. Pludselig fik jeg øje på nogle andre fine porcelænsgreb. De kostede 30 kr. pr. stk. og de er rigtig fine.


Desværre var der ikke 8 ens. Det løste sig heldigvis, for der var fire ens, som nu sidder på det store skab for enden af gangen, samt 2x2 ens til de to andre skabe i entréen. Mønsteret er det samme, men farvekombinationerne varierer lidt. Det betyder dog ikke noget. De er vireklig flotte og passer godt til farverne i tapetet og de grå skabslåger.


Den smukke taske har min datter Nanna syet til mig. Jeg fik den i gave for flere år siden. Den er virkelig smuk og ser så fin ud op af den grå skabslåge.
De sorte skoskuffer, som man kan skimte på billedet er også fra Ikea. De er altså helt geniale. For første gang i flere år virker vores entré rummelig og ryddelig. Der kan være rigtig meget i de skuffer - alt fra sko og vanter til aviser, der skal smides ud. Helt fantastisk.

tirsdag den 6. september 2011

Affektionsværdi

Da jeg var ganske ung og lige flyttet på kollegie arvede jeg en del af min Tante Theas møbler og ting. Dette billede hang i flere år i mine forældres sommerhus, indtil jeg fik fingre i det. Det forestiller kong Christian den 9. til hest. Det hang i Tante Theas entré. Hun havde også et andet billede, som jeg den dag i dag stadig leder efter (for det tog jeg desværre ikke). Det forestiller kong Salomon, der skal til at dele et lille barn i to dele med sit sværd, for at afgøre en uenighed mellem to kvinder, der begge påstår at være barnets mor. Absurd billede, men det var kilde til megen undren og fantaseren da jeg var barn. Dette billede hang over tantes sofa. Tak for kaffe.


De gamle skudsmålsbøger har jeg fået af min mors kusine. Det stammer fra mine tipoldeforældre (tror jeg nok). De er næsten ikke til at tyde, men sjove at have og smukke at se på, så de ligger lige nu i vores vindueskarm.


Kimbøgerne samlede Ole på, da han var dreng. Han har læst dem allesammen. Desværre er hans egne bøger gået tabt, men vi kigger hver gang vi kommer ind i en genbrugsbutik eller på et loppemarked, og nu mangler vi bare to.


Forsiderne var dramatiske, naturligvis. Det er sjovt at se de forskellige forsider op gennem årene, når bøgerne blev trykt i nye oplag. Kim og Co. blev noget mere 70'er tjekkede og langhårede på de sidste forsidebilleder.


Det er dejligt at have ting omkring sig, som har historie, vækker minder eller på anden måde har betydning for én.

God dag til Jer alle, der læser med.

mandag den 5. september 2011

Lyseblå

Jeg elsker lyseblå.
I lørdags fandt jeg denne emaljebakke på toppen af en container. Den er ikke gammel - faktisk står der COOP i bunden på den, men den har lige de farver mit køkken består af: Lyseblå og rød. Bakken kom med hjem i cykelkurven og blev grundigt vasket.


Hvis man som jeg er solgt til lyseblå, er der næsten ingenting at stille op, når man først har kastet sine forelskede øjne på Aluminias fajancestel Sonja. Se nu bare de fine farver og de runde kurver. Er det ikke fint!


Mange af Jer blogkvinder kender det med at falde for et gammelt retro eller vintagestel, som for længst er gået ud af produktion. Man er altid på jagt efter det særlige og sjældne. Jeg er f.eks. lykkelig for mine bouillonkopper. Den slags støder man ikke på hver dag.
Pastaen er købt i det store varehus Kaufhof på Alexanderplatz i Berlin. Jeg købte naturligvis pakken pga. farven.


Den fine flaske, der har indeholdt saft, er naturligvis også kommet til pga. farven.


Se bare hvor fint den "nye" bakke samler farverne i mit køkken.

Rigtig dejlig uge til Jer alle, der læser med.

søndag den 4. september 2011

Søndag morgen og bambi fra Bing og Grøndal

Jeg har haft en skøn søndag morgen, men kaffe og french toast og skyping (kan man sige det?) med Maja i Brisbane. Total afslapning.


Havde besøg af mine forældre igår, og se hvad jeg fik: juleplatten 1965 - mit fødselsår og året for min første jul. Var godt nok bare nogle få uger gammel den jul. Og så er der bambier på. Eller rettere bambinumser! Det var også det år mine forældre blev gift (min mor med mig i maven) og det år de stiftede deres første "rigtige" hjem som lille ny familie. De fik nemlig lejlighed i Rørholmsgade i København. 3 værelser med toilet og lille køkken med gasblus. Ingen bad. Det fik vi heller aldrig - førend vi flyttede til nybygget ejerlejlighed i Høje-Taastrup i midten af halvfjerdserne.
Min mor samlede på platterne hele min barndom. De hang som guirlander hele vejen rundt i stuen under loftet. Senere blev hun lidt træt af dem og tog dem ned. Så blev de brugt som fisketallerkener, når det skulle være ekstra fint. og nu har jeg så fået platten fra "mit" år. Den skal op og hænge. Sådan en enkelt én med affektionsværdi er fin at have, men der bliver ikke nogen plattesamler ud af mig lige foreløbig.

God søndag allesammen.

lørdag den 3. september 2011

Count your blessings

Count your blessings har jeg hørt nogen sige, og det er da en rigtig god idé. Både når livet smiler til én, men også når hverdagen virker lige lovlig overrumplende.
Denne smukke regnbue er da ikke til at stå for. Den fulgte efter et regnskyl forleden.

Og se lige disse smukke blomster. De kom ind af døren forleden. De er godt nok til Ole fra hans kollegaer, men jeg nyder at kigge på dem og dufte til dem.





Og så er der de fine cupcakes fra Føtexbageren på Lyngbyvej. Nej det lyder ikke specielt cool, men de var rigtig gode, og så var de på tilbud. Det er de vist stadig - til 5 kr. for en smuk cupcake. Ikke dårligt på en torsdag:-)

Håber Jeres dage bliver velsignede dejlige:-)