tirsdag den 2. august 2011

Ferie er nu skønt

Vores ferie er en blanding af total afslapning, men vi passer - med stor glæde - også vores netbutik. Sidst vi var inde i byen fik vi fat i fire originale gamle vognhjul. To mindre og to større. De er virkelig smukke, og vi valgte straks at tage ét af de små med op i sommerhuset. Jeg synes det gør sig fint mellem de skønne lyserøde Astrid Lindgrenroser. De tre andre hjul er til salg i butikken.


Og så er der hygge på terrassen med søde naboer. Gerda og Knud kiggede forbi med barnebarnet Marie. Marie er en stor pige på tretten år, som har mange talenter. Èt af dem er åbenbart blomsterbinding, for se lige en skøn buket den søde pige havde lavet til os. Man skulle tro Marie vidste, hvor glad jeg er blevet for den gule farve.


Og så var der vejfesten, der de sidste to år er blevet holdt på vores overdækkede terrasse. Alle har lidt med til grillen - og i år kom der hele tre forskellige kartoffelsalater. Bente havde lavet lagkage og Annie havde bagt en forrygende nøddekage med chokolade på toppen. I år holdt vejret sig smukt, og vi sad ude under de kinesiske lamper til ud på natten. Jeg skulle nok have drukket mere vand og færre margarithas - lå i hvert flad brak det meste af den efterfølgende dag. Men så er det jo godt, at man har ferie, og har mange dage at tage af.
Igår var vi friske igen, og tog på tur til Nykøbing S. Vi var på cykler, og tog de to færger Kulhuse-Sølager samt Hundested-Rørvig. Vejret viste sig igen fra sin smukkeste sommerside, og det var en skøn tur. I Hundested lå det smukke skoleskib Georg Stage for anker. Et smukt syn på sådan en sommerdag i Danmark.


På vejen fra Rørvig til Nykøbing lå der loppeboder og grøntsagsboder og kunstboder som perlen på snor. Vi købte et par gamle østeuropæiske anskuelsestavler. Én med en bjørnefamilie og én med en grævling. Nu må vi se, om de kommer til salg i butikken eller om én af dem ender hos os selv.

På turen hjem satte vi os på terrassen på Lodsoldermandskroen i Rørvig. Det er et sted, der emmer af historie. Stedet er fra 1681. Det er jo nærmest vildt at tænke på. Vi drak en dejlig kold fadøl, inden vi tog færgen til Hundested og videre hjem til Kulhuse. Skønne sejlture.


Og så er der jubilæumsgive away hos de skønne norske kejsere. Jeg er bange for, at jeg er lidt for sent ude, men jeg synes bestemt I skal kigge forbi. De har en skøn blog med vægt på interiør, men dertil kommer de små fantastiske og finurlige beretninger fra Kejsernes liv - nu med hund. Jeg nyder at læse deres blog - springer aldrig et indlæg over.


En rigtig god dag til dig, der læser med. Håber du kan nyde den smukke dag - hvor end du er.

4 kommentarer:

 1. Smukke billeder og ja det er vidunderligt med ferie, selv om hverdagen der er rundt om hjørnet er varmt velkommen

  SvarSlet
 2. Dejligt at have det sådan:-) Du har nok ret, men lige nu kunne jeg sagtens fortsætte derudaf med feriedage....:-)
  Kh. Kate

  SvarSlet
 3. Ville så gerne have været hjemme i Hundested og set dit fine skiv.
  Det er mange år siden jeg sidst så det i Hundested.
  Tror jeg var 18 år, så det snart 30 år siden.
  Dejlige billeder.

  Knus Susi

  SvarSlet
 4. Nej hvor sjovt. Jamen det var sørme også fint. Hundested er i det hele taget en hyggelig by at besøge. Slagteren i Nørregade smører dejligt smørebrød:-)
  Rigtig god weekend:-)

  SvarSlet