mandag den 10. oktober 2011

Små sko

For nogle uger siden fandt jeg en plasticpose i en container med disse tre små par sko. Hvor gamle de er ved jeg ikke - måske nogle af Jer har et bud!


Her er de små sorte lædersko. Jeg tænker de har været til finere brug. Bemærk den søde lille knap, der lukker skoen.


Og bemærk også de små stikninger langs sålen. Skoene er brugte, men egentlig i forbløffende fin stand, når man sammenligner med, hvordan børnesko hurtigt kommer til at se ud idag.


Skoene har lædersåler. Jeg ved, at en ældre kvinde døde i ejendommen og at hendes eneste søn var ved at tømme hendes lejlighed. Kvinden hed Dora, men jeg kendte hende ikke. Måske det var hendes sko, og måske hendes søn ikke syntes de var værd at gemme på.

Inde i skoene står der "Staalsvang med ort. indlæg". Måske et lille barn med skæve fødder...nårh. Tænk at sådan nogle små sko kan sætte så mange tanker igang hos én (mig).

Og så er der de små røde træsko. Her kan man se, at knappen på den ene er skiftet ud. Man smed tydeligvis ikke bare sko ud, fordi man mistede en knap - næ man satte en ny på.


De er godt slidte. Måske tilhørte træskoene Dora. Hvis de havde tilhørt hendes søn havde de nok ikke været røde.


Og vi taler virkelig om TRÆ sko.


Og så er der de små babysko i læder. Sådan har babysko vist set ud i umindelige tider, har de ikke? Det er mere på de to andre par, at man kan se noget fortid og historie.

Sjovt at tænke på, at nogen - måske Dora - har valgt at gemme disse små børnesko - måske i en menneskealder.
Hvis nogen af Jer har et bud på, hvor gamle de små sko er, må i gerne give en melding. Indtil videre står de til pynt herhjemme.

8 kommentarer:

  1. Hvor er de bare fine!
    Hvem kan dog finde på at smide dem ud?
    Men omvendt, hvor skal man dog gøre at alt det,
    man så skal gemme;))

    SvarSlet
  2. Ja, det er rigtigt. Og det er jo ikke alle, der er lige sentimentale heller. Jeg er glad for, at jeg "reddede" dem:-)

    SvarSlet
  3. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet