onsdag den 27. april 2011

Unikke tasker



For noget tid siden kom en kunde ind i min butik med denne taske over skulderen. Jeg kunne ikke lade være med at spørge hende, hvor hun dog havde købt den henne, og det havde hun såmænd hos Tulipaner og tomater. Jeg har ikke fået købt sådan en taske - endnu, men jeg er vild med farverne og mønstrene, så måske jeg gør det:-)
En anden, der genbruger gamle broderier i nye designs, er Pia fra Moster Pips Prikker. Hun laver blandt andet de skønneste thevarmere og "frakker" til stempelkander. Nogle af dem kan ses og købes i min butik Davids Engle i Hesseløgade 1 på Østerbro.
Nyd denne skønne solskinsdag:-)

tirsdag den 26. april 2011

Højdepunkt


På en spadseretur ved sommerhuset kom vi forbi denne plade i jorden. Den var placeret på kanten af en klint med udsigt over Roskilde Fjord og Isefjorden. Vi har gået der flere gange, men jeg har først bemærket den nu. Mon det er sådan én, der beskriver landhøjden over vandets overflade, eller sådan noget. Den var meget fin. Man siger ofte, at man skal kigge opad, når man f.eks. går tur i en by, men nogen gange kan det altså også godt betale sig at kigge nedad (så falder man heller ikke så let).

mandag den 25. april 2011

Mit drømmekomfur og en tur ved havnen



Idag sluttede vi påskeferien med en let frokost på Café Sundet i Svanemøllehavnen. Det var rigtig hyggeligt - og sandwich'ene var rigtig gode. Særligt de tykke skiver ristede rugbrød var delikate. Udsigten er udsøgt, ligemeget hvor man kigger hen, og så skinnede solen fra en skyfri himmel, så det var som en sommerdag (undtagen på de bare tæer under bordet. De blev kolde i skyggen).
Vi cyklede hjemad langs Strandvejen og stoppede op ved Ilve-butikken. Nøøj et fint komfur, der stod derinde. Hvad mon sådan en lyseblå italiensk sag koster??? Ville virkelig gerne trække julestegen ud af sådan én. Bliver nok ved drømmen, men det er sørme en dejlig drøm.
God uge til Jer allesammen.

Huslige sysler på gammeldags facon


At have ferie og at være i sommerhus er ensbetydende med et langsommere tempo. Da jeg skulle stryge nogle gamle pudebetræk ville jeg forsøge mig med mit gamle strygejern. Jeg havde nemlig lige fået sådan en fil-de-fer-ting, jernet kan stå på, når man skal stille det fra sig, så alt var klart til en nostalgisk stund med det gamle strygebræt, jernet og tante Theas gamle pudevår med broderier og indsatte hæklerier. Det så fint ud, og det gik også okay, for det gamle stof kunne godt tåle de høje temperaturer fra strygejernet. Her kan varmen nemlig ikke dæmpes. Til sidst blev det dog for hårdt. Strygebrættet er lidt for lavt til mine 177 cm. og jernet for tungt, så jeg fortsatte med mit nye strygejern. Nu står det gamle bræt og jernet til skue i vores lille vaskekrog i sommerhuset, og det ser så fint ud. Brættet tror jeg godt jeg kan få hævet, så det passer til min højde, men strygejernet kommer nok mest til at stå til pynt.
Nyd den sidste påskefridag:-)

søndag den 24. april 2011

Mad mad mad





Puha, hvor har Påsken dog budt på megen lækker mad - og kager. Det begyndte med citrontærten fra det nye BoligLiv. Med marengslåg og citroncreme. Så var der den fabelagtige kyllingeret med gratinerede hvidløgsflutes fundet hos Newyorkerbyheart og ikke mindst Påskens store kage: Mississippi Mud Pie, som jeg fandt en opskrift på hos Passion 4 baking. Også den vakte jubel. Her til morgen spiste vi brunch med små champagneflasker, juice, pølser, pandekager, Susans hjemmebagte knækbrød - ja alt, hvad der hører til. En skøn kurv vi fik af vores søde påskegæster. Den fik ben at gå på idag. Nu er jeg (Gud være lovet) klar til at fortsætte foråret med grønnere retter i håb om at reducere de runde former betragteligt i de kommende uger. Håber Påsken har været nydt hos Jer allesammen:-)

torsdag den 21. april 2011

Tur til bogbyen Torup, den økologiske by samt Hundested





Hvis I skulle komme på de kanter kan jeg anbefale bogbyen Torup ved Hundested i Nordsjælland. Tjek det ud på Torupbogby. Idag var vi på tur til ét af vores favoritsteder, når vi er i sommerlandet. Nemlig det dejlige landskab omkring Hundested. Vi havde smurt sandwiches og medbragt kolde drikke, og dette blev fortæret ved Knud Rasmussens hus med udsigt over Hesseløbugten. Vi havde vores bogglade datter med, og naturligvis skulle vi lige forbi Torup og dens antikvariater og små skurvogne fyldt med billige brugte bøger. Vi var også forbi den økologiske by i Torup. Der er fantastiske huse - nogle af dem er bygget ind i bakkerne og ligner noget fra Tolkiens eventyr. Jeg kunne desværre ikke lide at tage billeder af folks huse, men fantastiske var de. Caféen havde desværre ikke åben. Videre ned mod havnen i Hundested, hvorfra Maja senere tog færgen til Rørvig. Her tog vi kaffen - og chokoladen - på Galleri Liisberg. Rigtig god kaffe. Og også en rigtig god hvedeøl til Ole. Caféen har en prægtig samling originale Tolixstole i skønne patinerede farver, og udsigten var til den stadig aktive industrihavn, så det var helt igennem en dejlig oplevelse. Nu er vi hjemme igen og glæder os til at lægge hus til den årlige påskegrillmiddag i morgen.

lørdag den 16. april 2011

Påskeferie


Endelig har vi påskeferie, og det er tiltrængt og helt fantastisk. Nyder at have tid og overskud til f.eks. at lave et brød. Ikke så tit det sker desværre. Har bestemt, at jeg vil lægge dej hver aften i ferien, som efter endt koldhævning over natten, kan bages af Ole om morgenen. Han er nemlig altid først oppe. Håber at finde mange loppemarkeder, men vil helst ikke lave for mange "to do's"...bare slappe af og nyde dem jeg holder af:-)
God Påske...(ferie)....

søndag den 10. april 2011

højfjeldssol






Synes lige jeg ville vise, hvad jeg har fundet på loppemarked (og sat til salg i butikken til 120,-. Det er en Original HBH Comtesse højfjeldssol i farverne orange og creme. Der følger så mange ting med. Blandt andet nogle grønne beskyttelsesbriller, garantibevis og brugsvejledning.
Så hvis du er én af de mange danskere, der mangler D-vitamin, så var dette måske løsningen for dig - bare husk på, hvordan det gik med Solbjørg Højfeldt i Zappa, og følg vejledningen.

lørdag den 9. april 2011

Påskehøner





Efter vi fik sommerhus for nogle år siden, har Påsken altid markeret sæsonens begyndelse. Derfor flyttede alle vores påskelam og alle hønsene og æggene på landet, hvor de tilbringer resten af året i æsker og dåser, for at komme til ære og værdighed ved påskefestens komme. Nu falder Påsken jo sent i år, og jeg ser pastelfarvet pynt alle vegne - ikke mindst her på bloggene. Heldigvis fandt jeg disse høns på en hylde i kælderen. Nu kommer der lidt påskehygge i stuen i byen alligevel. Jeg synes de to store høns er sådan lidt "glansbilledeagtige" i farverne og deres udtryk, og det kan jeg rigtig godt lide. Den lille høne er en salt eller peberbøsse. Man kan se, at den har små huller i nakken, og i bunden en lille korkprop. Nu må vi se, om den ender på påskebordet. Indtil videre ser de bare søde ud.
Håber I nyder weekenden og det dejlige vejr.
Husk der er reception med cupcakes og champagne i den nyåbnede Affär og Smukt & Brugt på Amagerbrogade idag. Skal desværre ikke selv derud, da jeg skal have gæster til middag, men det lød ret hyggeligt...champagne...Uhm:-)

mandag den 4. april 2011

Hvad er det der svømmer i min opvaskebalje




Da jeg var i Honning og Flora i lørdags, købte jeg disse farverige svampe fra Rice. Som man kan se matcher de fint de små plastbøtter - også fra Rice. Der er 3 svampe i en pakke til 20 kr. Den ene blev oppe i sommerhuset, og 2 kom med hjem til byen. De er supersøde, og jeg overvejede faktisk, om jeg overhovedet skulle bruge dem, men det blev alligevel også for fjollet. Nu svømer den ene rundt i mit opvaskevand og ser skøn ud - så længe det varer.

Mere tapet...


I weekenden var vi i sommerhus, og i den forbindelse var jeg lige et smut forbi den smukke butik Honning og Flora. Der var som altid fantastisk - intet overladt til tilfældighederne. En helt igennem unik oplevelse, at besøge de smukke lokaliteter. På hjemvejen kom vi forbi et "ANTIK"-skilt, og det viste sig til, at det var selveste Blandet Landhandel vi var kommet til. Der var så mange smukke ting at kigge på, og Katinka, som har butikken med sin mand, var sød og snakkesalig, så vi tilbragte en dejlig stund i hendes blandede landhandel. Vi fandt også et par ruller tapet. Jeg tror vi har fået det med tapet, som nogle har det med tatoveringer...vi er blevet ganske vilde med det. Dette skal op i entréen. Igen bare på en enkelt væg. Det bliver forrygende. Glæd Jer til billeder (men det varer altså lige nogle dage...).
Hav en dejlig mandag, allesammen.

søndag den 3. april 2011





Her er nogle billeder fra butiksvinduet i Hesseløgade 1 på Østerbro (i København). Den smukke røde farve gør mig i godt humør, så det var den, der skulle dominere i de kommende dage.

lørdag den 2. april 2011

Mere af den nye stue

J

Ja, vi er ikke de hurtigste herhjemme, men nu er der endelig kommet noget på væggene. Det er altid så svært, synes jeg, når væggene er så fine og nymalede. Man vil jo så nødig ødelægge noget. Men nu er der kommet en lang sort hylde op over slagbænken (det maskuline indslag i indretningen sammen med radioen). Det var egentlig meningen, at der skulle hænge en kæmpestor tallerkenrække over bænken. Den skulle fyldes med smukke Aluminiafade og kogebøger. Desværre ville en tallerkenrække gøre det lidt besværligt at sidde på bænken og læne sig behageligt tilbage, så den må vi finde plads til et andet sted - eller slet ikke.
Lysekronen skulle heller ikke have hængt í den stue, men den passede også bare bedst, og den ser fantastisk ud, som den hænger dér.
Sætterkassen skal fyldes med små snapseglas - endnu et maskulint indslag. Man skal ikke sige om mig, at jeg overpynter og gør det hele så femimint, at en mand ikke kan leve i det;-)
Desuden er slagbænken blevet smurt med petroleum for at stoppe det omfattende ormeangreb, den har været udsat for. Visse steder er den noget medtaget, men den er så smuk, at vi gerne vil gøre et forsøg på at redde den.
God weekend allesammen.