tirsdag den 1. november 2011

Mere Berliner guide....

Som jeg allerede har "truet" med, så kommer der et par indlæg om vores dejlige ferie i berlinerbydelen Prenzlauer Berg. Vi boede ikke så langt fra Kollwitx Platz, og det var et virkelig hygggeligt og stemningsfuldt område. Hver lørdag er der marked på pladsen omkring legepladsen. Her bliver der solgt grøntsager, oste og andre madvarer, men også håndarbejde.
De fine forklædekjoler var jeg helt pjattet med. Både fordi de er supersøde, men også fordi jeg havde små ternede forklæder i samme stil, da jeg var lille.

Nanna kigger på en fin strikhue. Måske farmor kan strikke en magen til, hvis vi viser hende billedet!

Vejret var rigtig fint. Nogle spadserede rundt med bare ben og bare arme. Så vilde var vi nu ikke. Vi nøjedes med at sidde udenfor i solen.

På hjørnet af Knaackstrasse ligger der et gammelt vandtårn fra 1875. "Fede Herman" blev det kærligt kaldt.

Tårnet rummer så vidt vi kunne se, nu boliger. Et ret vildt sted at bo, må man sige, med en fantastisk udsigt over bydelens tage. Bag tårnet er der en fin legeplads og et højtliggende område med bænke, hvor man kan sidde og nyde udsigten blandt andet over det gamle tårn.

Jeg tvivler dog på kvaliteten af karmaen i det gamle Wasser Turm. I 1933 blev det nemlig brugt som ét af nazisternes første koncentrationslejre. Her måtte modstandsfolk lade livet for nazisternes hænder.

Ønsker alle en dejlig dag.

9 kommentarer:

  1. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet