fredag den 27. maj 2011

Eventyr og Disney

Vi har været heldige at få fingre i nogle af de gamle Disneylamper - eller eventyrlamper, som de også kaldes. Nogle af dem er "bare" fine, mens andre, som cowboy'en herunder, er mere værdifulde samlerobjekter. Lamperne er typisk fra 1950'er og 1960'erne. F.eks. har vi også en lampe, der forestiller Ole Lukøje siddende på en raket med ild ud af rumpetten på vej til månen. Den blev produceret i forbindelse med amerikanernes månelanding (hvis man tror på den slags!).
Mange af os med år på bagen, kan huske lamperne fra vores barndom - tillige med Junosengene og bamser, der brølede, når man vendte dem på hovedet! De er fine og nostalgiske og vækker gode minder - en stemning, mange gerne vil skabe på deres egne børns værelser.
Ole Lukøje er en klasiker. Her er han med en fin håndsyet ternet paraplyskærm. Skærmene bliver heldigvis produceret igen, så hvis man er den heldige ejer af en gammel eventyrlampe uden skærm, så kan man altså købe en ny. De findes i flere farver. Man kan også købe lampestativet og sy sin egen skærm, hvis man er ferm på fingrene.
Herunder ses et lille udvalg af de lamper vi har i butikken lige nu. Den ene er sødere end den anden. Anders And med harmonikaen har indbygget spilledåse og spiller en vuggevise, når man trækker i den lille snor. Det er virkelig fint.

10 kommentarer:

  1. Hvor kan skærmene erhverves henne?

    SvarSlet
  2. Hvor kan skærmene erhverves henne?

    SvarSlet
  3. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet