tirsdag den 3. maj 2011

Originale lamper


Herhjemme har vi en forkærlighed for unikke og anderledes lamper. Ole havde stort held med at omskabe to gamle tørrehjelme til skønne lamper. De blev altså solgt i butikken, for de passede alligevel ikke rigtigt ind. Nu går vi og kigger på vores gamle Nilfisk. Måske man selv kunne....Nu må vi se. indtil videre er den gamle Nilfisk husets eneste støvsuger, så indtil en anden kan overtage pladsen må det nok blive ved tanken.

11 kommentarer:

  1. Køb en ny støvsuger, den er da for fin som lampe
    også har Ole lidt at lave ;0)

    SvarSlet
  2. Hvor er den bare for super skøn!! Genial ide!
    Lige noget for mig. Hvor dejligt at ha' en mand der kan lave gamle ting om til nye.
    Er der tips til hvordan man selv kan lave sådan en lampe, hvis man støder på en gammel Nilfisk?
    KH. Marianne

    SvarSlet
  3. Nu har vi jo ikke selv prøvet det, men umiddelbart tror jeg ikke det der med ledningen er så svært - noget med at bore et hul og montere fatning med ledning, og evt. en plexiglasplade i bunden, så man ikke kan kigge op i lampen (sådan synes jeg det ser ud på den på billederne). Jeg tror mere det kan blive svært at få selve malingen fin og ensartet. Man kan købe disse lamper. Kan ikke huske hvor, men du kan google dem. Mener de koster omkring 1500 kr.
    Da Ole lavede de to lamper af tørrehjelme borede han simpelthen bare et hul i midten og førte en ledning med fatning igennem. Vi satte ikke nogen glasplade i bunden, og det så helt fint ud.
    Held og lykke. Vi må jo vise resultatet frem, den der kommer først:-))

    SvarSlet
  4. Hej. Kom lige til at læse lidt på bloggen :-)

    Jeg har selv lavet et par stykker af Nilfisk lamperne, og morer mig lidt med at finde på friske farver til dem. Som elektriker finder jeg dem ikke vanskelige at lave og de fleste kan også sagtens lave el-arbejdet.Men ganske rigtigt, udfordringen ligger i at få dem glatte og helt ensartede i lakeringen. Det er der og i forarbejdet, at arbejdstimerne ligger. Samt smånusseriet med at rense og pudse på delene alt efter, hvor patentlig og pernippengryn, man er. Nogle foretrække et råt look med patina, men jeg synes, at de bliver mere designer-nam-nam efter en lækker kulør er påført. Og efter lidt øvelse med tilhørende ærgelser, er jeg nu i stand til at male dem helt jævne, endda også i helblanke farver. Så jeg vil fortsat gå og finde på finurlige lakeringer, hvis jeg ellers kan skaffe nok donor-støvsugere. Jeg har et par stykker i Den Blå Avis. Og der skulle gerne snart komme nogle flere til. Faktisk ville interesserede købere selv kunne vælge en farve, og så tager jeg malermasken på :o)
    Søg på Nilfisk lampe i DBA søgefeltet, og flere lamper dukker op.
    PS: Det er mig, der bor i København. Nogle jyder annoncerer også.)

    Mvh Benny.

    SvarSlet
  5. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet